Πιτίνο: «Η φυσική κατάσταση είναι λίγο "ύποπτη"»! (vid)

Gazzetta team
Πιτίνο: «Η φυσική κατάσταση είναι λίγο "ύποπτη"»! (vid)
Ο Ρικ Πιτίνο κλήθηκε να σχολιάσει το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια, αναφέρθηκε στον Σον Κιλπάτρικ κι άφησε αιχμές για τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο της άμυνας των «πράσινων».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με την Μπάγερν:

«Προφανώς, όταν μάχεσαι για τα playoffs, είναι σημαντικό να κερδίζεις στην έδρα του. Πήραμε τη νίκη με μια ομάδα που παλεύει για την 8η θέση. Είμαι χαρούμενος με την νίκη. Είχαμε δύο καλές προπονήσεις, αλλά δεν φάνηκαν στο ματς. Δεν μου άρεσε η φυσική κατάσταση των παικτών μου στο δεύτερο μέρος. Έχουμε ένα καλό γκρουπ, έχουμε ταλέντο, η επίθεση και η άμυνα βελτιώνονται. Αλλά, η φυσική κατάσταση είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε».

Ο Αμερικανός κόουτς αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Μπορώ να σας πω με τα 41 χρόνια εμπειρίας μου. Είναι θέμα ταλέντου. Για να κερδίσεις εκτός έδρας πρέπει να είσαι πιο ταλαντούχος από τον αντίπαλο και να παίζεις σκληρή άμυνα. Οι ομάδες που παίρνουν εκτός έδρας νίκες και στο κολεγιακό και στο επαγγελματικό μπάσκετ έχουν ταλέντο. Πρέπει να πάρουμε νίκες εκτός έδρας. Πρέπει να πάρουμε όλα τα εντός έδρας και το 50% των εκτός έδρας. Έλεγα πάντα στην καριέρα μου ότι ο χαρακτήρας φαίνεται εκτός έδρας, όχι στο σπίτι σου».

Όσον αφορά το θέμα της φυσικής κατάστασης, τόνισε: «Πρέπει να το βελτιώσουμε. Το πρόβλημα συνδυάζει πνευματική δυσκολία και φυσική κατάσταση. Ο Παπαπέτρου έπαιξε σχεδόν όλο το ματς και ήταν εξαιρετικός. Είναι πολλά που μπορείς να βελτιώσεις. Δεν έχουν όλοι πρόβλημα. Για να κερδίσεις εκτός έδρας πρέπει να τους έχεις όλους σε εξαιρετική κατάσταση».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον νεοαποκτηθέντα Σον Κιλπάτρικ: «Τον ξέρω καλά, είναι σκληρός. Παίζει στο "2" και στο "1", ακόμα και στο "3" αν χρειαστεί. Είναι σκληρός. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση. Μίλησα με τέσσερις ομάδες. Όλοι είπαν πως είναι εξαιρετικός άνθρωπος και συμπαίκτης».

Σε ό,τι αφορά τα δύσκολα ματς που ακολουθούν, τόνισε: «Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, μέχρι να μπεις στο παρκέ. Δεν υπάρχει γυάλινη μαγική σφαίρα να τη δω και να προβλέψω. Θα μπούμε στο παρκέ, θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Κάνω συνέχεια κριτική στον εαυτό μου. Αυτό που με ενοχλεί για εμένα, είναι ότι δεν είμαι χαρούμενος όταν κερδίζω. Όταν κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ ήμουν χαρούμενος. Απόψε δεν είμαι χαρούμενος. Όταν κάνουμε λάθη και δίνουμε ριμπάουντ ύστερα από βολές... Τι να πω. Δεν υπάρχει αρκετό κρασί σε όλη την πόλη για εμένα απόψε.

Η Μπάγερν είχε πολλά ανοιχτά σουτ. Δεν μου αρέσει αυτό. Έχασαν ανοιχτά σουτ. Δεν μου άρεσε η άμυνά μας. Θα μπορούσαν να μας κάψουν. Δεν είμαι χαρούμενος, αλλά νικήσαμε. Είμαστε στην 8η θέση και έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία. Θα ήθελα να έχουμε μεταφέρει τις δύο εκπληκτικές προπονήσεις μας στο παρκέ. Στην επίθεση βελτιωνόμαστε. Κυκλοφορεί η μπάλα, έχουμε καλύτερα ποσοστά. Η άμυνα πρέπει να βελτιωθεί. Τουλάχιστον δεν παίζουμε συνέχεια με αλλαγές. Είναι καλό αυτό. Κάναμε καλή δουλειά με τον Ουίλιαμς. Έχω πει ξανά πως τα 35 deflections είναι σημαντικά. Δεν τα έχουμε φτάσει ούτε μία φορά. Για να είμαστε μια καλή αμυντική ομάδα, θέλουμε σταθερά 35 deflections. Στους Νικς τα είχαμε σχεδόν κάθε βράδυ. Εδώ δεν τα έχουμε ακόμα».

Νωρίτερα ανέφερε στην κάμερα της NOVA πως «Η φυσική κατάσταση είναι λίγο "ύποπτη". Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει το πρες και το τρέξιμο ενώ συνήθιζαν να παίζουν με αλλαγές συνέχεια...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.