Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού φέτος με αρνητικό ranking του Σπανούλη!

Gazzetta team
Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού φέτος με αρνητικό ranking του Σπανούλη!
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τεράστια νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπασκόνια, σε ένα παιχνίδι που ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε μόλις 11', βγάζοντας -1 στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή στο Φάληρο, αφού το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έστειλε το ματς στην παράταση, όπου και οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν την 11η νίκη τους σε 17 αγώνες.

Μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού φέτος με τον Βασίλη Σπανούλη να βγάζει αρνητικό ranking. Ο αρχηγός και ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έμεινε στο παρκέ 11' (season low) έχοντας 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 λάθη και -1 στο σύστημα αξιολόγησης.

Στις προηγούμενες δυο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Αρχικά από την Αρμάνι στο ΣΕΦ όπου ο Σπανούλης είχε -4 και ακολούθως από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ όπου ο έμπειρος γκαρντ έβγαλε -3.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία τελευταία ματς, ο "Kill Bill" έχει προοδευτικά μειωμένο χρόνο συμμετοχής (18'05" με την Νταρουσάφακα, 17'57" με τον Παναθηναϊκό και 11'00" με την Μπασκόνια), απόφαση της οποίας υπεραμύνθηκε ο Ντέϊβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου.