O Ολυμπιακός χρειάζεται τον Στρέλνιεκς και εκείνος να βγει μπροστά!

Αντωνία Σπανού
O Ολυμπιακός χρειάζεται τον Στρέλνιεκς και εκείνος να βγει μπροστά!
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς στο παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα έδειξε να παλεύει μόνος, βγάζοντας ηγετικά χαρακτηριστικά στο παρκέ και ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι τον χρειάζεται με συνέπεια.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το 2019 στο «σπίτι» του κόντρα στον Παναθηναϊκό και θέλει να αφήσει πίσω του την τελευταία αγωνιστική και την ήττα από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία. Μοναδικό θετικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει από την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής ήταν η ηγετική παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς και η σπουδαία του εμφάνιση.

Ο Λετονός γκαρντ ήταν εκείνος που με τα τεράστια σουτ κράτησε τους «ερυθρόλευκους» ζωντανούς μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και έδειξε χαρακτήρα μέχρι τέλους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο Στρέλνιεκς και το ζητούμενο και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό είναι να το κάνει αυτό τόσο συχνά όσο να αισθανθεί η ομάδα την ασφάλεια του σουτέρ της.

Ήδη ο Λετονός διανύει την δεύτερη σεζόν του στο «Λιμάνι», είναι ο μοναδικός από τους περσινούς ξένους που ανανέωσε το συμβόλαιο του και αυτό δείχνει την στήριξη που απολαμβάνει στον Ολυμπιακό.

Ήρθε ως ηγέτης και ως σκόρερ από την Μπάμπεργκ, έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα, αλλά στον Ολυμπιακό ψάχνει συνέπεια για να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας σπουδαίος σκόρερ και εκείνος που θα πάρει ψύχραιμα το μεγάλο σουτ για την ομάδα του.

Κόντρα στην Νταρουσάφακα έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με 15 πόντους, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ μάζεψε και 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Εξαιρετικός και με σπουδαία απόδοση ήταν και κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που τα σουτ του στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν την ομάδα του να πάρει μια τεράστια νίκη.

Έχει καταφέρει φέτος να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά του λείπει η συνέπεια για να πάρει έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα του και να αλλάξει επίπεδο.

ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ;

Ο Λετονός γκαρντ στάθηκε άτυχος στην αρχή της σεζόν και ταλαιπωρήθηκε και από μια θλάση, που τον κράτησε εκτός 3 παιχνίδια στην Euroleague και αυτά ήταν αρκετά για να σχολιάσει ο Ντέιβιντ Μπλατ την απουσία του παίκτη του κάνοντας ξεχωριστή αναφορά.

«Χαίρομαι που μου κάνατε αυτή την ερώτηση. Παίξαμε τρία παιχνίδια στην σειρά χωρίς εκείνον και χάσαμε και τα τρία. Επέστρεψε και αυτό σημαίνει κάτι για αυτή την ομάδα. Γιατί χρειαζόμαστε αυτό που κάνει στο παρκέ. Δεν είχα πει κάτι σχετικά πριν.

Όμως, αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν… Σου λείπει κάποιος παίκτης κλειδί, χάνεις κάποια παιχνίδια και όλοι αναστατώνονται… Αλλά αυτό είναι λογικό. Αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ότι επέστρεψε και έκανε τα plays που είδατε σήμερα ήταν τεράστιο».

Η σημασία που έχει ο ρόλος του Στρέλνιεκς στο παρκέ ειπώθηκε ξεκάθαρα από τον προπονητή του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στηρίζεται πάνω του, τον αφήνει πλέον στο παρκέ πάνω από 20 λεπτά και θα ήθελε να τον δει να «λάμπει» και να αλλάζει επίπεδο.

Έχει αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει, είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που μόνο τα καλύτερα έχουν όλοι να πουν για εκείνον και μένει να πάει το... φονικό του ένστικτο ένα βήμα παραπέρα, να αποκτήσει σκληράδα και να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Στα κρίσιμα οφείλει να μάθει να βγαίνει μπροστά και μέχρι το τέλος της σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να τον δουν να γεμίζει την στατιστική του με σπουδαίες εμφανίσεις. Πλέον με τον Σπανούλη είναι οι δύο παλιοί της περιφέρειας, με τον Μάντζαρη να μην αγωνίζεται πολύ, και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Έχει περάσει ήδη μια χρονιά δίπλα σε έναν εκ των κορυφαίων της Ευρώπης και οφείλει να καθοδηγήσει και τους υπόλοιπους με τις εμπειρίες που έχει μαζέψει.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσει συνέχεια στις γεμάτες εμφανίσεις του, να δείξει συνέπεια και να προσφέρει για την ομάδα του εκεί που πραγματικά τον χρειάζεται. Στις δηλώσεις του στην χθεσινή προπόνηση παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι γνωρίζει πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει μαζί με τους συμπαίκτες του και μένει να δούμε πως θα εμφανιστεί στο παρκέ.

«Πρέπει να κάνουμε πολλά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, έχουν μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Πιστεύω πως δεν μπορούν να αλλάξουν τόσα πολλά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι παίκτες είναι οι ίδιοι, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Πέρυσι πάντως στο παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστικής της Euroleague έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με 18 πόντους και 3/5 τρίποντα και θα ήθελε μια αντίστοιχη και φέτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.