Για το καλό... αιώνιο ποδαρικό!

Αντωνία Σπανού
Για το καλό... αιώνιο ποδαρικό!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστικής της Euroleague και οι δύο «αιώνιοι» θέλουν καλό... ποδαρικό για το 2019.

Καλύτερο ποδαρικό στην Euroleague δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, από το... αιώνιο. Ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ του Ρικ Πιτίνο σε ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα υπόλοιπα (21:00, NS2).

Οι γηπεδούχοι δεν σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από την νίκη, ειδικά σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη δύο ήττες στην σεζόν από τους «πράσινους» και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση μια τρίτη. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να συνδυάσουν το θετικό αποτέλεσμα και με την κάλυψη της διαφοράς της ήττας του πρώτου γύρου (13 πόντοι), για να έχουν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να υπολογίζει όλους τους παίκτες του, με τον Τίμα χθες να βγάζει μέρος της προπόνησης και την συμμετοχή του θα κρίνεται από τον Μπλατ. Κανονικά προπονείται και ο Δημήτρης Αγραβάνης τις τελευταίες ημέρες και άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι και αναγνωρίζουν την σημασία του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προέρχεται από μια μεγάλη νίκη, αλλά χρειάζεται συνέχεια για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι «πράσινοι» θα ήθελαν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, για να έχουν για τα καλά το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι του. Ο Νίκος Παππάς βγήκε από το νοσοκομείο και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί του Κιθ Λάνγκφορντ. Το ΣΕΦ αναμένεται κατάμεστο και οι δύο προπονητές θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.