Μπλατ: «Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους»!

Μπλατ: «Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους»!

Gazzetta team
Μπλατ: «Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους»!
Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλυσε τη σχέση ανάμεσα σε έναν προπονητή με τους δημοσιογράφους, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο προτιμά να αντιμετωπίζει τα media.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο euroleague.net

«Έχω πει πολλές φορές και όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν, ότι τα media αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι στον επαγγελματικό αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί και επικοινωνιακοί μαζί τους γιατί έτσι δείχνουμε επαγγελματισμό και επίσης προσελκύουμε και τους φιλάθλους. Αυτό είναι κάτι που βοηθάει το άθλημα να γίνει πιο δημοφιλές. Είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε, να το αναγνωρίζουμε, να το εκτιμούμε και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους. Πιστεύω όπως υπάρχουν διαφορετικά είδη δημοσιογράφων έτσι υπάρχουν και διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίζεις, ωστόσο όσον αφορά σε μένα, δεν άφηνα ποτέ την πίεση να βγει προς τα έξω. Πάντα έβαζα παραπάνω πίεση στον εαυτό μου από αυτή που ένιωθα από τα media. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Απλά πάντα ελπίζεις αυτό να γίνεται με μία δόση αξιοπιστίας, σεβασμού και επαγγελματισμού. Ακόμα κι όταν καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές αυτό δε συμβαίνει, αποδέχεσαι πως απλά έτσι είναι τα πράγματα. Είναι ατυχές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ απλά το αποδέχομαι. Είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά για να το αφήσω να με επηρεάσει.

Υποθέτω πως είναι πιθανό να προσεγγίσουμε τους φιλάθλους μας μέσω των media. Βασικά δεν είναι πιθανό… είναι πολύ πιθανό! Όπως όταν οι προπονητές αποφασίζουν κάποιες φορές να μιλήσουν στους παίκτες τους μέσω των media. Δεν πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο αλλά υποθέτω πως κάποιες φορές είναι αναγκαίο. Το σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να είσαι ανοιχτός, να σέβεσαι, να είσαι επαγγελματίας να αναγνωρίζεις ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του, ότι όλοι έχουν άποψη, ότι όλοι έχουν το δικό τους κίνητρο για να πετύχουν και για να συνυπάρξουν αρμονικά.

Θυμάμαι ήρθα εδώ όταν ήμουν 22 χρονών και γύρισα στις ΗΠΑ περίπου 30 χρόνια μετά. Αλλά μπορώ ειλικρινά να πω ότι υπάρχουν κανόνες προκειμένου τα mediaνα έχουν πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές στις ΗΠΑ. Πέρα από τα social media, που είναι μία εντελώς διαφορετική σφαίρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μέσα έχουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές απ’ ότι στην Ευρώπη, όπως επίσης είναι μεγαλύτερη η δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ προκειμένου να επηρεάζουν.

Δεν λέω πως αυτό είναι απαραίτητα καλό ή κακό, απλά λέω ότι είναι η πραγματικότητα. Όλοι μας πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος των media έχει αλλάξει, η έκθεση των παικτών, των προπονητών ακόμα και των ίδιων των δημοσιογράφων. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με πριν 10 χρόνια. Αυτό που κρατάω όμως πάντα είναι αυτό: μπορούν όλα να γίνονται με έναν εκλεπτυσμένο και επαγγελματικό τρόπο; Και δυστυχώς αισθάνομαι πως σήμερα αυτό το βλέπεις όλο και λιγότερο και μπορείς απλά να ελπίζεις ότι υπάρχει και κάτι ακόμα πίσω από αυτό.

Υποθέτω πως δεν είμαι κάποιος που έχει μεγάλη θέση στον κόσμο των social media απλά γιατί θέλω να κρατήσω το θέμα πιο προσωπικά με τους παίκτες μου και τους ανθρώπους με τους οποίους βρίσκομαι κοντά. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλη πιθανότητα λάθους όταν χάνεις την άμεση επαφή. Ίσως να είναι ανόητο αυτό που λέω, αλλά τι μπορώ να πω; Είμαι λίγο παλιομοδίτικος, και έτσι προτιμώ να ζω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.