Παπαπέτρου: «Ξέραμε πως δεν πρόκειται να χάσουμε αυτό το παιχνίδι!»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Παπαπέτρου: «Ξέραμε πως δεν πρόκειται να χάσουμε αυτό το παιχνίδι!»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε επιστροφή - φωτιά και αποτύπωσε στην EuroLeague Greece τις πρώτες στιγμές υπό τις οδηγίες του κόουτς Πιτίνο και περιμένει απλά ένα ακόμα ματς που πρέπει να κερδίσουν κόντρα στον Ολυμπιακό (4/1, 21.00)

Ο τραυματισμός στον καρπό του δεξιού χεριού του επέβαλλε να είναι απλά θεατής σε μία κακή παράσταση. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είδε από τον... πάγκο τέσσερις ήττες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague και τον Τσάβι Πασκουάλ να παραδίδει τα κλειδιά της ομάδας στον Ρικ Πιτίνο.

Οι 36 μέρες αδράνειας ανήκουν στο παρελθόν και στο ντεμπούτο του νέου κόουτς ο διεθνής φόργουορντ επέστρεψε... δαιμονισμένος για να ισοφαρίσει το ρεκόρ πόντων του (17π.) στη διοργάνωση και για να βάλει το λιθαράκι του στην σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«1000 φορές να παίζεις χάλια, παρά να είσαι τραυματίας»

Πόσο δύσκολο ήταν να βλέπεις από την θέση του θεατή τις τελευταίες μέρες που βίωσε η ομάδα;

«Είναι δύσκολο να είσαι έξω με τραυματισμό και να μην παίζεις. 1000 φορές να παίζεις και να παίζεις χάλια, παρά να είσαι τραυματίας και να κάθεσαι έξω. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να επανέλθω, να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και ν' αλλάξουμε 100% την ψυχολογία».

Το χέρι σου πως είναι;

«Το χέρι μου είναι καλύτερα, σίγουρα υπάρχουν ενοχλήσεις. Έχω κάνει μόνο δύο προπονήσεις, αλλά πηγαίνω καλύτερα, είμαι καλά και με μικρές ενοχλήσεις μπορώ να παίξω».

Δύο προπονήσεις όμως έχει κάνει και ο κόουτς Πιτίνο. Τί άλλαξε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και είδαμε μία τόσο διαφορετική ομάδα;

«Άλλαξε την ψυχολογία... ήταν το νούμερο ένα που άλλαξε. Πρόλαβε ν' αλλάξει κι αρκετά τακτικά πράγματα μπορώ να πω, φάνηκε και στο παρκέ. Από κει και πέρα σίγουρα θα βάλει την στάμπα του και την υπογραφή του στην ομάδα και θα αλλάξει περισσότερα τακτικά πράγματα τις επόμενες μέρες. Έδωσε ένα... μπουστάρισμα στην ομάδα. Η πορεία του κόουτς τα λέει όλα. Είναι τόσα χρόνια στα γήπεδα, μόνο και μόνο που άφησε το σπίτι του για να ταξιδέψει και να έρθει να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα λέει πολλά για το τι είδους άνθρωπος είναι».

Γύρισες στα χρόνια που ήσουν στο κολέγιο;

«Νομίζω πως ο κόουτς έχει προσαρμοστεί. Σίγουρα, είδα πράγματα που ήξερα την φιλοσοφία του και είδα πράγματα που κάνει και είναι ξακουστός. Από κει και πέρα πιστεύω πως ήδη έχει προσαρμοστεί. Έχει κάνει δουλειά πριν έρθει εδώ και ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται».

«Ξέραμε πως δεν πρόκειται να χάσουμε»

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείξατε απίστευτη θέληση και πάθος: «Πριν μπούμε στο παρκέ όλοι ξέραμε στο μυαλό μας πως δεν πρόκειται να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Μπήκαμε με μία τρομερή θέληση και την αυταπάρνηση να χάσουμε».

Γιατί δεν βλέπαμε τόσο καιρό αυτόν τον Παναθηναϊκό;

«Περάσαμε μία κακή περίοδο. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχει ένας νέος προπονητής, μία νέα σελίδα. Η σημερινή νίκη να είναι μία νέα αρχή μία μεγάλη αντεπίθεση».

«Ακόμα ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ, δεν σημαίνει κάτι»

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και η συνέχεια σας βρίσκει απέναντι στον Ολυμπιακό. Σκέφτεσαι την πρώτη επιστροφή σου στο ΣΕΦ;

«Είναι ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν σημαίνει κάτι. Πάμε εκεί και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Έχουμε χάσει έδαφος, είμαστε λίγο πίσω. Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα πρέπει να το κερδίζουμε. Οπουδήποτε παίζουμε, πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια για να σιγουρέψουμε την θέση μας πρώτα στα playoffs κι έπειτα για το καλύτερο πλασάρισμα»