Ιτούδης: «Ο κύριος Πιτίνο χρειάζεται χρόνο»

Gazzetta team
Ιτούδης: «Ο κύριος Πιτίνο χρειάζεται χρόνο»
Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην κακή απόδοση της ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο του «τριφυλλιού» για το χειροκρότημα.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του έπειτα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ:

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλους. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Την άξιζε γιατί ήταν καλύτερος. Έτρεξαν περισσότερο από εμάς, ήταν καλύτεροί μας, ήταν πιο έξυπνοι από εμάς, πήραν περισσότερα ριμπάουντ, μας πίεσαν και κάναμε λάθη και σκόραραν 36 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο . Δυστυχώς για εμάς διήρκησε τέσσερα δεκάλεπτα και όχι τρία και γι' αυτό είπα ότι άξιζαν τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού που με χειροκρότησε. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ένα τέτοιο κοινό να αναγνωρίζει την προσφορά σου».

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει από το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό: «Όσον αφορά την προετοιμασία, όταν αλλάζει ο προπονητής και είναι τέτοιας αξίας κι αυτού του βεληνεκούς. Αναλύσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Είχαμε τρία σημαντικές προπονήσεις που δουλέψαμε για παγίδες και αλλαγές στο μισό γήπεδο. Θέλαμε να έχουμε ψηλές πεντάδες και να χτυπήσουμε στο ένας εναντίον ενός και να σουτάρουμε. Προφανώς η πίεση στην μπάλα. Σήμερα χάσαμε έντεκα βολές. Δεν είμαστε ομάδα να κάνουμε έξι λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο και να χάνουμε κρίσιμες βολές. Δώσαμε ανοιχτό γήπεδο στον αντίπαλο και δημιούργησε λάθη και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο. Αν βγάλετε το σετ παιχνίδι παίρνει πόντους από το τρανζίσιον παιχνίδι. Ο κάθε προπονητής και ο κύριος Πιτίνο χρειάζεται χρόνο. Είδαμε διαφορά στην κυκλοφορία. Ξέραμε τι να περιμένουμε. Ευτυχώς που το παιχνίδι έχει τέσσερα δεκάλεπτα».

Ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκε για τα κομμάτια που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ: «Θα διαφωνήσω διότι δεν υπήρχε κάτι που δεν προβλέψαμε και δεν αναλύσουμε. Δεν υπήρχε κάτι που δεν δουλέψαμε αναφορικά με την πίεση στην μπάλα. Ήταν κάτι που μας στοίχισε. Τα γκαρντ που είχαμε εμείς με βουτιές των ψηλών είτε με τους σουτέρ που έχουμε από την περίμετρο. Έχουμε τρία γκαρντ που χειρίζονται πολύ καλά την μπάλα, αλλά δεν έγινε αυτό. Θέλαμε πίεση στην μπάλα, να ανοίξουμε την άμυνα και το ριμπάουντ. Κανείς δεν θέλει να κάνει λάθη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε λιγότερα και το πληρώσαμε. Δεν υπήρξε κάτι που δεν δουλέψουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα και τους χαρακτήρες των παικτών που μπορούν να πιέσουν και να αλλάξουν».