Γιουλ VS Σλούκας: Η απόλυτη σύγκριση των «άσων»!

Αντωνία Σπανού
Γιουλ VS Σλούκας: Η απόλυτη σύγκριση των «άσων»!
Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα remake του περσινού τελικού της Euroleague και δύο από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης μπαίνουν στην απόλυτη σύγκριση.

Ένα από τα καλύτερα ματς του πρώτου γύρου κρύβει η τελευταία αγωνιστική της Euroleague για το 2018. Το ζευγάρι του περσινού τελικού ξαναβρίσκεται για μια μοναδική παράσταση στην Κωνσταντινούπολη. Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη συντονίζεται για ακόμα μια μοναδική παράσταση μεταξύ των κορυφαίων.

Η Euroleague Greece «βάζει στην ζυγαριά» τους δύο απόλυτους γκαρντ και συγκρίνει τον Σέρχιο Γιουλ με τον Κώστα Σλούκα. Οι δύο παίκτες είναι οι ηγέτες για τις ομάδες τους, από τα χέρια τους περνούν τα περισσότερα απ' όσα βλέπουμε στο παρκέ για τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει τεράστιο ενδιαφέρον η συνύπαρξη τους στο παρκέ.

Σλούκας εναντίον Γιουλ και Γιουλ εναντίον Σλούκα. Ποιος θα κερδίσει αυτή την «μάχη»;

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Ο οικοδεσπότης του παιχνιδιού είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ είναι ο φετινός ηγέτης για την ομάδα του και συνολικά ένας από τους καλύτερους της Euroleague. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνει αρκετά συχνά αναφορά στον βασικό του πόιντ γκαρντ και ο Σλούκας κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Μετά από τόσους τίτλους και τόσες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο είναι ένας εκ των κορυφαίων και αυτό δεν είναι κάτι που μένει στα λόγια για τον γκαρντ της τούρκικης ομάδας, αλλά φροντίζει να αποδεικνύει τι είναι ικανός να κάνει σε κάθε παιχνίδι.

Φέτος διανύει ακόμα μια εξαιρετική σεζόν, την καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα του και μαζί με τον Βέσελι αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες αυτής της ομάδας, που στοχεύει για ακόμα μια φορά στην κορυφή.

Μέχρι τώρα μετρά συνολικά σε 27:33 λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ, 11.4 πόντους με το εντυπωσιακό 48.7% στα τρίποντα, μοιράζει 4.8 ασίστ, κατεβάζει 2.1 ριμπάουντ και έχει κατά μέσο όρο 15.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας δύο φορές πάνω από 20 βαθμούς στο PIR και έχοντας στο ενεργητικό του μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.

Καλύτερη του αγωνιστική μέχρι τώρα είναι η 3η, αφού στο παιχνίδι στο Κάουνας κόντρα στην Ζαλγκίρις ήταν εντυπωσιακός με 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ εντυπωσιακός ήταν και στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ μαζεύοντας 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο διεθνής γκαρντ έχει καταφέρει για ακόμα μια σεζόν να είναι εντυπωσιακός και κόντρα στον Γιουλ ετοιμάζεται για ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση.

ΣΕΡΧΙΟ ΓΙΟΥΛ

Ένας εκ των περσινών θριαμβευτών της Euroleague είναι ο Σέρχιο Γιουλ. Επέστρεψε μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του και με την φυγή του Ντόντσιτς είναι και πάλι ο απόλυτος μαέστρος της ομάδας του. Την φετινή σεζόν ξεκίνησε δυνατά, αλλά και πάλι ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός σε μερικά παιχνίδια, κάνοντας τον να ψάχνει για ακόμα μια φορά τα πατήματα του, πάντως με τους αριθμούς του να παραμένουν πολύ καλό επίπεδο και να αποδεικνύει ότι βγάζει αντίδραση στο τελευταίο ματς της ομάδας του.

Κατά μέσο όρο σε 20:50 μετρά 11.1 πόντους, με 37.1% στα τρίποντα, 3.6 ασίστ και 10.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Καλύτερο του ματς είναι εκείνο της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπασκόνια όπου είχε 24 βαθμούς στο PIR, 23 πόντους και 4 ασίστ, ενώ εντυπωσιακός ήταν και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την τελευταία αγωνιστική με 19 πόντους και 6 ασίστ.

Οι δύο ομάδες φορούν τα καλά τους για να παίξουν ένα ντέρμπι κορυφής, δύο από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης διασταυρώνονται και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό.