«Εμπιστοσύνη στον Πιτίνο, όλα για όλα με ΤΣΣΚΑ»!

«Εμπιστοσύνη στον Πιτίνο, όλα για όλα με ΤΣΣΚΑ»!

Κάτια Πετροπούλου
«Εμπιστοσύνη στον Πιτίνο, όλα για όλα με ΤΣΣΚΑ»!
Ίαν Βουγιούκας, Στέφαν Λάσμε και Ντίνος Μήτογλου μιλούν στην Euroleague Greece για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και για τα... ασυνήθιστα Χριστούγεννα στο «τριφύλλι», το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, εν αναμονή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρικ Πιτίνο και ενόψει του κομβικού ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (28/12, 21:00).

Μπορεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να περνούσε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο - και να ήρθε η απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο - όμως οι «πράσινοι» έβαλαν ένα τέλος σε όλα με μια επιβλητική εμφάνιση.

Και αυτή ήρθε επί της ΑΕΚ, την οποία συνέτριψαν με 111-79, για την 10η αγωνιστική της Basket League. Ένα αποτέλεσμα που ίσως να μην περίμεναν πολλοί, δεδομένου των «προσώπων» που είχαν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν.

Αναμφίβολα αυτή η νίκη δίνει ώθηση στο «τριφύλλι», που έχει μπροστά του μια δύσκολη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ (23/12, 21:00), ενώ στο μεταξύ περιμένει και τον νέο του προπονητή.

Ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται να αναλάβει τα «ηνία» του «πράσινου» πάγκου, όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, και τρεις παίκτες των Πρωταθλητών Ελλάδος μιλούν στην Euroleague Greece για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα τους.

Ίαν Βουγιούκας: «"Αφύπνιση" η αλλαγή προπονητή»

Το αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ έμοιαζε... περίεργο για τον Ίαν Βουγιούκα (7π., 3ρ.), ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος φυσικά από την αντίδραση της ομάδας του. «Ήταν αξιοπερίεργο, γιατί ήταν και τέταρτο ματς για εμάς σε μια εβδομάδα. Βγάλαμε, όμως, τρομερή ενέργεια, παίξαμε όλοι, ήμασταν όλοι σχεδόν θετικοί και μπορέσαμε και βγάλαμε την ΑΕΚ εκτός παιχνιδιού από νωρίς».

Όσο για το αν ήταν «ηλεκτροσόκ» η αποδέσμευση του Καταλανού προπονητή του, ο 31χρονος σέντερ ανέφερε: «Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα πιστεύω. Συνήθως μια αλλαγή προπονητή είναι μια "αφύπνιση". Καλώς ή κακώς, έγινε αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρχαν τα θετικά αποτελέσματα που θα θέλαμε. Ελπίζω στην συνέχεια να είμαστε καλύτεροι».

Σχετικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σχολίασε: «Είναι ένα ματς κομβικό, που έρχεται μετά από μια ήττα από την Αρμάνι. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε τώρα τα Χριστούγεννα - θα έχουμε μιάμιση μέρα ρεπό ουσιαστικά - κι ελπίζω πως θα δείξουμε ένα πρόσωπο, όπως με την ΑΕΚ».

Στα χρόνια του στο Saint Louis (2003-07), ο Βουγιούκας αντιμετώπισε δύο φορές το Louisville του Ρικ Πιτίνο και υποστήριξε: «Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε! Ήμουν 18-19 χρονών τότε. Είναι πασίγνωστος προπονητής στο κολλεγιακό μπάσκετ κι έχει προπονήσει στο ΝΒΑ κάποια χρόνια. Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμα, οπότε είμαστε απλώς στις φήμες».

Στέφαν Λάσμε: «Τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα»

Από την μεριά του, ο Στέφαν Λάσμε έκανε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην «Βασίλισσα» (16π., 6ρ., 1ασ., 2τ., 2κλ.) και είπε μετά το ματς: «Δεν νομίζω πως η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν τόσο εύκολη, όσο φάνηκε. Η ομάδα μας περνά μια δύσκολη περίοδο, θέλαμε να εμφανιστούμε στο παρκέ, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως ήταν εύκολη, απλά φερθήκαμε πιο επαγγελματικά», και συμπλήρωσε:«Θυμόμασταν την ήττα από την ΑΕΚ στην preaseason... Αυτό "έμεινε" στο μυαλό μας και ξέραμε πως πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί η ΑΕΚ είναι όντως μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και ταλαντούχους παίκτες. Έπρεπε να πάρουμε το ματς σοβαρά από την αρχή».

Όσο για την απόδοσή του, πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε. Ξέρω τι μπορώ να κάνω στο παρκέ, τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα για να τη βοηθήσω. Ίσως μέχρι τώρα τα πράγματα να μην πήγαιναν όπως θα ήθελα, αλλά είμαι ακόμα συγκεντρωμένος στο πλάνο μου. Θα συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό, να είμαι συνεπής και να γίνομαι καλύτερος κάθε ημέρα».

Ο 36χρονος Γκαμπονέζος σέντερ επιθυμεί ο Παναθηναϊκός να δείξει τώρα και το ίδιο «πρόσωπο» κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μία εκ των δύο κορυφαίων ομάδων στην Euroleague. Ξέρουμε πως θα είναι το πιο δύσκολό μας ματς μέχρι τώρα. Πρέπει να έχουμε την ίδια προσέγγιση, όπως με την ΑΕΚ. Να παίξουμε σκληρά, ειδικά στην άμυνα για 40 λεπτά, και νομίζω πως μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη».

Σχετικά με τον Πιτίνο, που αντιμετώπισε μια φορά, όσο ήταν στην ομάδα του University of Massachusetts (2003-07), τόνισε: «Σέβομαι πολύ τον Πιτίνο. Είναι ένας "Hall of Fame" προπονητής κι έχει κάνει πολλά στην καριέρα του. Ξέρω πως του αρέσει πολύ η άμυνα, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα. Η ομάδα δεν μας έχει πει ακόμα τίποτα, οπότε για εμάς παραμένει μια φήμη. Δεν ξέρω αν κάνει ντεμπούτο με την ΤΣΣΚΑ, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε τη νίκη. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και το ελληνικό προπονητικό μας επιτελείο γνωρίζει τρομερό μπάσκετ, είναι στην Euroleague από... πάντα, και τους εμπιστευόμαστε. Αν έρθει ο Πιτίνο, θα πρέπει να τον ακούσουμε το ίδιο και να τον εμπιστευτούμε».

Ντίνος Μήτογλου: «Σκληρή και πιεστική η ομάδα του Πιτίνο»

Ο Ντίνος Μήτογλου, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση που βρίσκεται (14π., 2ρ., 1τ.) κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και σχολίασε: «Παίξαμε σκληρά και συγκεντρωμένα για 40 λεπτά. Αντιδράσαμε, μετά από όλες αυτές τις καταστάσεις που περάσαμε αυτόν τον καιρό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι συνολικά».

Όσο για την ΤΣΣΚΑ, ο 22χρονος φόργουορντ ανέφερε: «Σίγουρα είναι μια καλή ώθηση για την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να κρατήσουμε το μομέντουμ, πήραμε ψυχολογία από αυτή τη νίκη. Θα δούμε τώρα με τον νέο προπονητή, να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να συνεχίσουμε συγκεντρωμένα για την ΤΣΣΚΑ».

Ο πρώην παίκτης του Άρη, μάλιστα, είχε την τιμή να αναμετρηθεί τρεις φορές με τον Πιτίνο, στο διάστημα που ήταν στο Wake Forest (2014-17) και κατέληξε: «Πάντα έπαιζε στο υψηλό επίπεδο, είχε πολύ αθλητικούς και δυνατούς παίκτες. Θυμάμαι πως όταν έπαιζα εναντίον του, η ομάδα του ήταν πολύ σκληρή και πιεστική. Τώρα θα δείξει πως θα προσαρμοστεί και να τον βάλουμε κι εμείς μέσα στο κλίμα».