Τόμας: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον Ρικ Πιτίνο!»

Τόμας: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον Ρικ Πιτίνο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Τόμας: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον Ρικ Πιτίνο!»
Ο Ντεσόν Τόμας μιλάει στην EuroLeague Greece για την επικείμενη πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο, τις «δύσκολες στιγμές» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τα playoffs.

Μετά την αποκάλυψη του gazzetta.gr για τον Ρικ Πιτίνο και τον Παναθηναϊκό και την επιβεβαίωση που ήρθε μέσω του ESPN με αποτέλεσμα να ταξιδέψει η είδηση και να γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, εκείνοι που δεν πίστευαν στα αυτιά τους ή δεν πίστευαν σε αυτά που διάβαζαν, ήταν οι ίδιοι οι παίκτες των «πρασίνων».

Εν μία νυκτί ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αποτελέσει παρελθόν και τη θέση του ετοιμαζόταν να αναλάβει ο θρυλικός προπονητής του NCAA! Λίγες ώρες μετά τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, ο Ντεσόν Τόμας και οι συμπαίκτες του πληροφορούνταν για το «τέλος» του Καταλανού και την επικείμενη άφιξη του Πιτίνο:

Αϊντραχτ Φρ. – Μπάγερν με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

«Με σόκαρε η είδηση. Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πρόκειται για έναν πολύ πετυχημένο προπονητή στο NCAA, o οποίος αν φέρει τη δουλειά του στην Ευρώπη και την προσαρμόσει σε αυτό το επίπεδο και σε αυτό το στυλ, τότε ταβάνι του θα είναι ο ουρανός» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αμερικανού φόργουορντ στην EuroLeague Greece ύστερα από την 8η ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη διοργάνωση, ενώ σε ερώτηση κατά πόσο θα μπορέσει να δουλέψει με επαγγελματίες, είπε: «Ο νέος κόουτς θα προσπαθήσει να βρει ένα νέο ίματζ για την ομάδα. Από εδώ και στο εξής κάθε ματς είναι τελικός και θα πρέπει να κερδίζουμε. Ο κόουτς Πιτίνο εκτός από το NCAA έχει δουλέψει και στο ΝΒΑ όπου είχε να αντιμετωπίσει επαγγελματίες και όχι μικρά παιδιά. Έχει την εμπειρία. Και ξέρει ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει η νοοτροπία της νίκης σε κάθε ματς».

Όσο για την περίοδο που διανύει τώρα ο Παναθηναϊκός; «Τώρα οι στιγμές είναι δύσκολες, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το ξεπεράσεις. Στο παιχνίδι ήμασταν σκληροί, δείξαμε χαρακτήρα αλλά κάποια λάθη μας στοίχισαν τη νίκη στο τέλος. Άλλωστε η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει. Ακόμα υπάρχει δρόμος. Έχουμε άλλα 16 παιχνίδια μπροστά μας και θα θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στα playoffs» συνέχισε ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος στάθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς: «Ακόμα δεν έχουμε καθίσει να τα πούμε, αλλά πριν από λίγο ο Στεφ (σ.σ. Λάσμε) έβγαλε έναν εξαιρετικό λόγο όσον αφορά την επιτυχία. Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε και να έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας. Ταβάνι μας είναι ο ουρανός και το ξέρουμε...»