Τιλί: «Ήθελα να είχα βοηθήσει περισσότερο!»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τιλί: «Ήθελα να είχα βοηθήσει περισσότερο!»
Ο Κιμ Τιλί μίλησε στην Euroleague Greece για την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό και για τη φετινή εμπειρία με τη Γκραν Κανάρια.

Η Γκραν Κανάρια θα παρουσιαστεί στο παρκέ του ΣΕΦ με δύο αρκετά γνώριμες φιγούρες για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ντι Τζέι Στρόμπερι και Κιμ Τιλί φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα και όσο μπορούσε ο καθένας βοήθησε τους Πειραιώτες.

Η Euroleague Greece επικεντρώθηκε στον Γάλλο φόργουορντ με τον οποίο συνομίλησε μιας και λόγω δύο πολύ σοβαρών τραυματισμών δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει όλα όσα για τα οποία αποκτήθηκε.

Ο Τιλί στην προθέρμανση της περσινής πρεμιέρας της Euroleague στο Ηράκλειο κόντρα στη Μπασκόνια τραυματίστηκε σοβαρά έχοντας υποστεί απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυσή του.

Όταν μετά από από 6 περίπου μήνες επέστρεψε στη δράση, δεν έμεινε για αρκετό καιρό αφού λίγο πριν ξεκινήσουν τα σημαντικά παιχνίδια μπήκε στο χειρουργείο για να καθαρίσει το αριστερό του γόνατο.

Κιμ καλωσόρισες πίσω. Πώς αισθάνεσαι που θα δεις γνώριμα πρόσωπα γύρω σου;

Πολύ ωραία και ανυπομονώ. Μπορεί η περσινή σεζόν να ήταν δύσκολη, αλλά έμειναν δυνατές φιλίες.

Ποια είναι η άποψή σου για τη φετινή ομάδα; Προσπαθεί να παίξει αρκετά διαφορετικά...

Πράγματι παίζουν αρκετά καλά ειδικά το τελευταίο διάστημα. Η βαθμολογία έχω την εντύπωση πως δεν αποτυπώνει πόσο καλή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν είχαν νικήσει στο Κάουνας που είχαν για αρκετή ώρα το προβάδισμα θα ήταν πολύ ψηλά. Ξέρω καλά πως ο coach Μπλατ είναι πολύ καλός και σίγουρα τον βοηθάει πως βρήκε έναν... κορμό παικτών που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί. Θα έχει μια χαρά πορεία φέτος.

Αισθάνεσαι ότι πέρυσι δεν κατάφερες να δείξεις τι αξίζεις και να βοηθήσεις όσο θα ήθελες;

Σίγουρα δεν είχα την ευκαιρία να προσφέρω όσα θα ήθελα και όσα μπορούσα. Δεν είχα τραυματιστεί ποτέ σοβαρά στην καριέρα μου και στον Ολυμπιακό έπαθα ζημιά δύο φορές. Εχασα την ευκαιρία να δείξω στον κόσμο τι μπορούσα να κάνω. Οι τραυματισμοί δυστυχώς είναι μέρος της δουλειάς μας. Ευτυχώς τώρα είμαι 100% καλά. Όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό αισθάνθηκα πως αυτή ήταν η δική μου ευκαιρία. Τελικά οι τραυματισμοί δεν με άφησαν να την αρπάξω.

Ξέρεις αρκετός κόσμος τα έβαλε με το ιατρικό team, ό,τι έκανε λάθος...

Οχι, όχι. Ούτε καν. Το αντίθετο. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Διέγνωσαν άμεσα τα προβλήματα και έκαναν εκπληκτική δουλειά για να επιστρέψω πίσω στο 200%. Ακόμη κι όταν μάθαμε πως θα έχανα όλη τη σεζόν αυτοί ασχολούνταν για ώρες με μένα και έκαναν το καλύτερο δυνατό. Είναι άδικο να τους κατηγορούν. Εγώ οφείλω να τους ευχαριστήσω και τους ιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές που έκαναν τα πάντα για μένα.

Πλέον στη Γκραν Κανάρια δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση όπως στον Ολυμπιακό;

Στο ξεκίνημα της σεζόν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Κάναμε αρκετές ήττες και δεν παίζαμε καθόλου καλά. Πέρασαν δύο μήνες μέχρι να... δέσουμε αφού υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα σε παίκτες και προπονητές. Με την αλλαγή του προπονητή έχουμε βελτιωθεί, κάναμε νίκες και έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα έχουμε περισσότερο κίνητρο. Προσωπικά εγώ αισθάνομαι υπέροχα, εμπιστεύομαι ξανά το σουτ μου, την αθλητικότητά μου. Πάντως και σε μας υπάρχει πίεση. Κανείς δεν είπε να πάρουμε την Euroleauge αλλά την πίεση τη δημιουργούμε μόνοι μας διότι θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε αρκετές νίκες.

Πριν σε αποδεσμεύσουμε τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Θέλω να τους ευχαριστήσω. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα σε μία δύσκολη για μένα χρόνια αφού και με στήριξαν και υπομονή μαζί μου έκαναν. Ειδικά ψυχολογικά με βοήθησαν αρκετά. Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω περισσότερα για τον Ολυμπιακό, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Μπορεί να μην έπαιζα, αλλά σε όλα τα ματς βρισκόμουν στον πάγκο και ένιωθα όσο αγαπούν την ομάδα.