Τουπάν: «Ο Σπανούλης δεν είναι αυτός που φαντάζεται ο κόσμος» (vid)

Αντωνία Σπανού
Τουπάν: «Ο Σπανούλης δεν είναι αυτός που φαντάζεται ο κόσμος» (vid)
O Aξέλ Τουπάν μίλησε στο κανάλι της Ζαλγκίρις και είχε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να πει για την μεταγραφή του, τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη που τόνισε ότι δεν είναι όπως πιστεύει ο κόσμος.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε μέχρι το Κάουνας για την περασμένη αγωνιστική της Euroleague και ο Αξέλ Τουπάν είδε πολλά και γνώριμα πρόσωπα, αφού την περσινή σεζόν έζησε πολλά σπουδαία πράγματα με την Ζαλγκίρις.

Ο Γάλλος φόργουορντ το καλοκαίρι μετακόμισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού και πλέον ζει νέες προκλήσεις.

Ο Τουπάν μίλησε στο κανάλι της λιθουανικής ομάδας για τα νέα δεδομένα, για τις σκέψεις του, τον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ σχολίασε και τον χαρακτήρα του Βασίλη Σπανούλη τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο ηγέτη.

Αναλυτικά:

«Είναι λίγο περίεργο να πω την αλήθεια. Είναι ωραία που επέστρεψα, είδα γνώριμα ονόματα, ήταν λίγο περίεργα, αλλά τώρα ανυπομονώ για το παιχνίδι.

Πάντα όταν επιστρέφεις κάπου που έχεις παίξει είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι πάρα πολύ, απλά να απολαμβάνω την στιγμή και να εκτιμώ το παιχνίδι».

Ο Τουπάν σχολίασε και την απόφαση του να βρεθεί στον Ολυμπιακό:

«Είχα συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις, αλλά θεώρησα ότι είναι μια σπουδαία προσφορά και το καλύτερο για την καριέρα μου και αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό. Η Αθήνα είναι μια σπουδαία πόλη , έχει θάλασσα, είναι πάντα ηλιόλουστη οπότε ήταν σπουδαία. Παράλληλα η ομάδα είναι πολύ έμπειρη, με φρόντισαν, όλα ήταν σπουδαία. Οι οπαδοί με συμπαθούν μέχρι τώρα, οπότε ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε έρθει στην Αθήνα, οπότε ήξερα το γυμναστήριο και όλα, οπότε ήταν καλά».

Ενώ για τους Γιασικεβίτσιους και Μπλατ σχολίασε:

«Και οι δύο είναι σπουδαίοι προπονητές, νικητές, επιτυχημένοι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός στηρίζεται κυρίως στην επίθεση και στην ταχύτητα, οπότε νομίζω μου ταιριάζει. Έχουμε ταλέντο, δυσκολευτήκαμε για κάποια παιχνίδια, κάναμε τρεις ήττες στην σειρά, αλλά νομίζω ότι το βρήκαμε τώρα και θα είμαστε επικίνδυνοι. Παίζουμε γρήγορα, γυρνάμε την μπάλα και στην άμυνα είμαστε πολύ ενεργητικοί, αλλάζουμε συνέχεια και νομίζω ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει κάποιος αυτή την άμυνα. Υπάρχει χρόνος μέχρι τα playoffs και τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά μέχρι τώρα όλα είναι καλά».

Αυτό που ξεχώρισε πάντως από τα λεγόμενα του Γάλλου ήταν ότι ο Σπανούλης δεν είναι αυτό που πολλοί μπορεί να φαντάζονται:

«Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος τύπος. Είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που μπορεί να πιστεύει ο κόσμος. Όταν το βλέπεις να παίζει είναι πολύ συγκεντρωμένος και δεν χαμογελάει πολύ, αλλά εκτός του παρκέ είναι πολύ διαφορετικός. Είναι σπουδαίο να παίζω μαζί του. Προφανώς όλοι τον βλέπουν να κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι σπουδαίος ηγέτης ».

Κλείνοντας μίλησε για τον ρόλο του στο παρκέ, ενώ έκανε το σχόλιο του και για την παλιά του ομάδα:

«Δεν ήμουν τόσο επιθετικός στην άμυνα, αλλά έβαλα πιο πολλά σουτ, οπότε νομίζω το ισορρόπησα λίγο, όταν μπορέσω να τα κάνω και τα δύο νομίζω θα είμαι καλά. Στόχος μου είναι να φέρνω ενέργεια, να αλλάζω τον ρυθμό, να βάζω σουτ ή να τρέχω στον αιφνιδιασμό και να είμαι επιθετικός και στην άμυνα παράλληλα».

Νομίζω ότι η Ζαλγκίρις θα είναι το ίδιο επικίνδυνη και καλή όπως πέρυσι. Ο Σάρας ξέρει πως να χρησιμοποιεί τους παίκτες του οπότε νομίζω ότι θα είστε... καλά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.