Σφαιρόπουλος: «Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός, μπορεί παραπάνω ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε την πορεία του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague, ενώ στάθηκε στις πρώτες μέρες του στην Μακάμπι.

Σφαιρόπουλος: «Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός, μπορεί παραπάνω ο Παναθηναϊκός»

Στην εκπομπή «Goal Χωρίς Σύνορα» μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και στάθηκε μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θα βελτιωθούν στη συνέχεια.

Για τις πρώτες ημέρες στην Μακάμπι: «Σίγουρα είναι μία περίοδος προσαρμογής για εμένα και την ομάδα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο οργανισμός. Η ζωή στο Τελ Αβίβ είναι ωραία αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις "τρέχουν" πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση του κόσμο. Εδώ ο κόσμος καταλαβαίνει το μπάσκετ και ξέρει να αναγνωρίζει»

Για το σύνθημα του ονόματός του στο ματς με τη Μπάγερν: «Είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε. Ήταν μία εκπληκτική εμφάνιση από την ομάδα. Μου είπαν ότι είχαμε να κερδίσουμε 10 μήνες εντός έδρας. Για εμένα σημαντικό είναι πως οι παίκτες ανταποκρίνονται. Πιστεύω το υλικό. Στόχος είναι να λειτουργούμε πιο ομαδικά σύμφωνα με την δική μου φιλοσοφία».

Για τη διαχείριση του ρόστερ: «Πρέπει ο προπονητής να προσαρμόζεται. Έχουμε ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αθλητική. Πρέπει να εκμεταλλευτώ τα θετικά στοιχεία κάθε παίκτη. Θέλουμε να βάλουμε το ταλέντο και την αθλητικότητα σε κανόνες για να αποδώσουν. Να παίξουμε ομάδικα χωρίς αν περιορίσουμε το ταλέντο των παικτών».

Για την Euroleague: «Yπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες. Έχουμε 2-3 ομάδες στην κορυφή, 2-3 ομάδες που χωρίς να θέλω να τις μειώσω βρίσκονται χαμηλά. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Περιμένω σκληρή μάχη για τα playoffs και το πλεονέκτημα έδρας, αυτό κάνει ανταγωνιστική τη διοργάνωση».

Για τους δύο «αιώνιους»: «Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Οι παίκτες καταλαβαίνουν την φιλοσοφία του Μπλατ και όσο περνάει θα βελτιώνονται με τον καιρό. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που μπορεί. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο χρόνος θα βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει κυρίως αυτό που συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια για να αρχίσει να κερδίζει και να μπει σε διαφορετικό momentum. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής από την Μακάμπι: «Στην φιλοσοφία μου δε  είναι καλό να αλλάζεις παίκτες στην χρονιά εκτός αν παρουσιαστεί τραυματισμός. Δεν υπάρχουν παίκτες για αυτό το επίπεδο.Δύσκολα να βρεις κάποιον ικανό να αλλάξει την ομάδα και να ταιριάξει στην φιλοσοφία. Ο κόσμος θέλει παίκτες αλλά αυτό είναι δύσκολο. Τα τεχνικά επιτελεία εξετάζουν την αγορά για την καλύτερη δυνατή λύση».