Ο «χαμελαίων» ΛεΝτέι και η χαρά της ψυχής τους

Ο «χαμελαίων» ΛεΝτέι και η χαρά της ψυχής τους

Ο «χαμελαίων» ΛεΝτέι και η χαρά της ψυχής τους
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Ολυμπιακό που έκανε εύκολο το παιχνίδι και για τους παίκτες που διασκέδαζαν κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ.

Σκέφτομαι τι ακουγόντουσαν για τον Ολυμπιακό πριν 15 ακριβώς μέρες και βάζω τα γέλια. Όχι φυσικά κοροϊδευτικά προς αυτούς που χλεύαζαν και μείωναν την προσπάθεια της ομάδας.

Γελάω γιατί την τρίτη σεζόν της Euroleague με το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής και ακόμη αυτοί (που χλεύαζαν και μείωναν) δεν έχουν καταλάβει πόσο δύσκολο πρωτάθλημα είναι και πόσο λογικά είναι τα σκαμπανεβάσματα.

Να είστε σίγουροι πως θα ξαναγίνουν (δυστυχώς) τρεις σερί ήττες.

Να είστε επίσης σίγουροι πως θα ξαναγίνουν (ευτυχώς) και τρεις σερί νίκες.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε τίποτα τον Δεκέμβριο, ούτε καν τον Ιανουάριο. Το χειμώνα μαζεύεις νίκες, τις βάζεις στο συρταράκι και προχωράς. Από την 25η αγωνιστική κι έπειτα ξεκινάνε τα μαθηματικά και οι υπολογισμοί.

Ο Μπλατ πάντα λέει ωραίες ατάκες στις δηλώσεις του. Χθες βράδυ είπε, «κανένα ματς δεν είναι εύκολο, εσύ το κάνεις εύκολο με την απόδοσή σου». Coach μη λες τέτοια γιατί χαλάς την πιάτσα.

Η Μπουντούτσνοστ είναι από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά πριν μία εβδομάδα νίκησε την ΤΣΣΚΑ. Ε, δεν είναι και εύκολο να τη νικήσεις κάνοντας περίπατο. Επίσης στα τελευταία ματς με ΤΣΣΚΑ και Μπασκόνια σούταρε με ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στα τρίποντα. Ε, δεν είναι και τόσο εύκολο να τη ρίξει τόσο χαμηλά.

Γενικά δε μου αρέσει η ισοπέδωση όπως δε μου αρέσει και η εξύψωση.

Η δεύτερη ατάκα του Μπλατ που θα ήθελα να σχολιάσω θα ήταν «με τη δική μου οπτική γωνία ο Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος μας παίκτης. Ήταν πολύ καλός στην άμυνα κι έκανε όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζονταν».

Δε θα τη σχολιάσω. Κολλητός του Μπλατ, ο Μάντζαρης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την Μπουντούτσνοστ χάρηκαν το παιχνίδι. Στην Euroleague λίγα είναι τα ματς στα οποία θα διασκεδάσεις.

Καρφώματα, κλεψίματα, βουτιές, κοψίματα. Χαιρόντουσαν με την ψυχή τους και απολάμβαναν κάθε στιγμή τους στο παρκέ. Αυτό είναι σημαντικό και πολλές φορές το λησμονούμε.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΛΕΝΤΕΪ

Ο Μπλατ έπαιξε για αρκετή ώρα στο πρώτο ημίχρονο με τρεις κοντούς. Ο Μάντζαρης έπαιξε σερί 12 λεπτά και οι άλλοι τρεις (Σπανούλης, Ουίλιαμς Γκος, Στρέλνιεκς) μοιράστηκαν τον χρόνο στις άλλες δύο θέσεις της περιφέρειας.

Υψομετρικά και χαριτολογώντας και ο ΛεΝτέι κάλλιστα θα μπορούσε να υπολογίζεται ως γκαρντ. Ο Αμερικανός στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικός και αγωνίστηκε και στις δύο θέσεις της ρακέτας.

Αρχικά μπήκε μαζί με τον Μιλουτίνφ και εν συνεχεία ο Βεζένκοβ αντικατέστησε τον Σέρβο και αυτομάτως πέρασε ο ΛεΝτέι στο «5».

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στον ΛεΝτέι είναι η προσαρμοστικότητα που δείχνει από τη μία στιγμή στην άλλη όταν αλλάζει θέση στο παρκέ. Είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για παίκτες με χρόνια εμπειρίας να μπορούν να μετακινούνται θέση στο παρκέ και να αποδίδουν το ίδιο καλά.

Σκεφτείτε μόνο τα συστήματα στα οποία άλλη κίνηση κάνει το «4άρι» και διαφορετική το «5άρι».

Σε πολύ καλό φεγγάρι ο Αμερικανός μετά το ντέρμπι στο Μαρούσι για την Basket League.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΡΙΑΔΑ

Τα τρία επόμενα παιχνίδια είναι εξαιρετικά δύσκολα με το αποτέλεσμα να μην είναι προβλέψιμο σε κανένα από αυτά. Ζαλγκίρις εκτός, Εφές εντός, Μπαρτσελόνα εκτός. Ο Δεκέμβριος θα φύγει με Γκραν Κανάρια εντός και Νταρουσάφακα εκτός, αλλά μην πάμε τόσο μακριά.

Υγεία χρειάζεται και συγκέντρωση. Κάθε νίκη ειδικά στην επόμενη τριάδα αγώνων θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΥ ΓΚΑΡΝΤ

Ο Μπλατ επαναλαμβάνει διαρκώς πως δεν βιάζεται. Δεν ξέρω αν κάνει δεύτερες σκέψεις για τον γκαρντ που αναζητά βλέποντας την ομάδα να ρολάρει. Νομίζω πως είναι αποφασισμένος και δεν αλλάζει γνώμη.

Ο Περάσοβιτς με το που πήγε στην Μπασκόνια και έμαθε για τον τραυματισμό του Γκαρίνο, ζήτησε τον Μπράντον Πολ, τον οποίο είχε στην Αναντολού Εφές πριν δύο χρόνια.

Ο Άρτσι Γκουντγουιν παραμένει στο κάδρο και κάτι περισσότερο.

Προσωπική μου άποψη πάντα. Στα δικά μου μάτια μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει για ένα σέντερ παρά για ένα γκαρντ.

ΥΓ: Ένα και καλό. Ο διευθυντής του ΣΕΦ να φέρει στο επόμενο ματς το παιδάκι του, το ανηψάκι του, το βαφτιστήρι του να απολαύσει τον Ολυμπιακό και όταν αυτό του ζητήσει τουαλέτα να δούμε τι θα κάνει.

Θα το πάει το παιδάκι σε αυτή τη βρώμα και τη δυσωδία ή θα ντραπεί;

Η βρώμα και η «τουαλετίλα» φτάνει μέχρι τα δημοσιογραφικά στο παρκέ. Λυπάμαι τον κόσμο στην εξέδρα που είναι και πιο κοντά.

Το ΣΕΦ είναι το μοναδικό μέρος που έχει κουνούπια «στούκας» με 8 βαθμούς θερμοκρασία. Από τη βρωμιά που επικρατεί.

Και δεν αναφέρομαι στο δεύτερο ημίχρονο που πες… τις έχουν χρησιμοποιήσει κάποιοι (που και πάλι απαράδεκτο είναι). Μια ώρα πριν το τζάμπολ η ίδια «τουαλετίλα» βρωμάει πάλι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.