Μπλατ: «Για μένα ο Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου» (vid)

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Μπλατ: «Για μένα ο Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου» (vid)

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέλυσε τις αιτίες της νίκης επί του αντιπάλου του από το Μαυροβούνιο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε αρχικά πως, «Τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ εύκολα, αλλά τα κάνεις εσύ εύκολα. Η Μπουντούτσνοστ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Σέβομαι αυτό που έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα στην Euroleague και αυτό το μήνυμα το περάσαμε και στους παίκτες όσον αφορά την προσέγγισή μας στο παιχνίδι και στο πλάνο που κάναμε για τον αντίπαλο. Προφανώς στο τρίτο δεκάλεπτο ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε έδειξε την ποιότητα της ομάδας και ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα».

Στη συνέχεια εξύμνησε τον Βαγγέλη Μάντζαρη λέγοντας πως, «είμαι χαρούμενος γιατί όσοι αγωνίστηκαν πρόσφεραν στην ομάδα και έδωσαν πράγματα. Καμιά φορά υποτιμάς το τι δίνει κάποιος παίκτης γιατί όλοι κοιτούν τους πόντους που σημειώνει κάποιος, από τη δική μου οπτική γωνία ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ήταν εκπληκτικός στην άμυνα, έκανε μικρά πράγματα τα οποία δεν φαίνονται, έτρεξε την ομάδα στην επίθεση και ήταν καλός. Και αυτά τα πράγματα είναι που κάνουν τις ομάδες καλές».

Ο Μπλατ αναφέρθηκε και στη συνέχεια της διοργάνωσης... «Είμαστε στο 1/3 της περιόδου, αν μπορούμε να βελτιωνόμαστε λίγο-λίγο στη συνέχεια πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση και εκεί που θέλουμε. Δεν είμαστε τώρα εκεί που θέλουμε, αλλά κάνουμε πρόοδο για να φτάσουμε».

Ολοκληρώνοντας εξήγησε το χαμηλό ποσοστό της Μπουντούτσνοστ στα τρίποντα, στοιχείο για το οποίο φημίζεται η συγκεκριμένη ομάδα «Προφανώς όταν μία ομάδα βάζει 17 τρίποντα μέσο όρο στα ματς που κερδίζει και στα ματς που χάνει βάζει 10 λιγότερα που είναι 30 πόντοι, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιο είναι το κλειδί του αγώνα και τι πρέπει να περιορίσεις. Και δεν είναι μόνο πόσα βάζουν, αλλά και το πόσα σουτάρουν, συνήθως σουτάρουν 30 και σήμερα έκαναν 19 και έτσι τους βγάλαμε από το παιχνίδι τους. Όταν κάνεις το πλάνο σου σε ένα ματς ξέρεις ποια είναι τα κλειδιά που πρέπει να προσέξεις και τι να κάνεις. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι αν οι παίκτες μπορούν να κάνουν πράξη το πλάνο που έχουμε από πριν και προφανώς σήμερα το έκαναν».