Θορθάνο: «Μακριά από το ΟΑΚΑ δεν ήμασταν ο εαυτός μας»

Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Ινίγο Θορθάνο, μίλησε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Χίμκι (30/11, 19:00) λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την ρωσική πρωτεύουσα και υπογράμμισε ότι η ομάδα πρέπει να δείξει τον πραγματικό της εαυτό και στα εκτός έδρας παιχνίδια στην EuroLeague. 

Θορθάνο: «Μακριά από το ΟΑΚΑ δεν ήμασταν ο εαυτός μας»

Ο Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται στην Βαρκελώνη για ένα προσωπικό του πρόβλημα και θα ταξιδέψει απευθείας σήμερα το βράδυ για τη Μόσχα: «Έπρεπε να πάει στη Βαρκελώνη γιατί η μητέρα του υποβάλλεται σε επέμβαση στην καρδιά. Στον Παναθηναϊκό είμαστε οικογένεια και όταν υπάρχει πρόβλημα κάτι πρέπει να γίνεται. Θα είναι μαζί μας στη Μόσχα αύριο το πρωί και όλα θα είναι καλά» δήλωσε ο Θορθάνο και στάθηκε στον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Ο Παπαπέτρου θα ταξιδέψει και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος, οι υπόλοιποι είναι ΟΚ».

Για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ: «Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνοι. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι θα είναι πιο εύκολο επειδή δεν παίζει ο Σβεντ και θα λείψουν 25 πόντοι και 8 ασίστ, γιατί ένας παίκτης που βάζει συνήθως 2-3 πόντους, μπορεί να βάλει 12 ή 20 ή 25. Όλοι ξέρουν ότι η Χίμκι έχει φανταστικό ρόστερ, να ξεχάσουμε ποιος είναι έξω και να επικεντρωθούμε σε αυτούς που παίζουν για να δώσουμε το καλύτερο».

Για το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας: «Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ είμαστε διαφορετικοί. Ο μόνος στόχος είναι να είμαστε επιθετικοί σε επίθεση και άμυνα, να παίζουμε γρήγορα και να παίρνουμε το ριμπάουντ. Δεν έχουμε άλλο πλάνο, θα ήταν απίθανο να είχαμε, μέχρι τώρα εκτός έδρας δεν ήμασταν ο εαυτός μας».

Για το πλάνο που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι»: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις καταστάσεις. Στα 12 - 28 δευτερόλεπτα βρίσκουμε καλά σουτ, αλλά όταν η επίθεση φτάνει στα τελευταία δευτερόλεπτα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να βρίσκουμε το κατάλληλο σουτ. Χρειαζόμαστε όμως και αιφνιδιασμό και γι' αυτό είναι απαραίτητο το αμυντικό ριμπάουντ».