Οθέλο Χάντερ σημαίνει... εγγύηση!!

Αντωνία Σπανού
Οθέλο Χάντερ σημαίνει... εγγύηση!!
Ο Οθελό Χάντερ βρέθηκε ελεύθερος και ωραίος στην ΤΣΣΚΑ, έχει περάσει 13 μήνες χωρίς να έχει αρνητικό PIR και προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Οθέλο Χάντερ είναι πασίγνωστος στο ελληνικό κοινό, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, αφού ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν φορώντας την φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Ήρθε στα... μέρη μας με στόχο να γεμίσει τα τεράστια παπούτσια του Κάιλ Χάινς και το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, τις εξαιρετικές του εμφανίσεις ο Χάντερ τις εξαργύρωσε με ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την φανέλα της «Βασίλισσας» έφτασε στο Final 4, χωρίς να καταφέρει να πάρει τον τίτλο και σε μια... περίεργη κίνηση οι μαδριλένοι τον άφησαν ελεύθερο να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Χωρίς να χάσει χρόνο και χωρίς ιδιαίτερο... δράμα ο Χάντερ ανηφόρισε προς Μόσχα και πλέον βγάζει το μεροκάματο του, ενώ μοιράζεται την θέση του σέντερ με τον Κάιλ Χάινς. Η περσινή σεζόν δεν ήταν κακή για εκείνον, αφού σταδιακά κέρδισε τον χρόνο του στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και κατάφερε να κάνει την διαφορά.

Στην κανονική διάρκεια ήταν θετικός με 7.3 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 18:08 λεπτά συμμετοχής, ενώ στα playoffs με την Χίμκι ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές με 13.3 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 17.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον έτερο Αμερικανό σέντερ να έχει τεθεί εκτός.

Τελικά η ομάδα του βρέθηκε στο Final 4, με τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ να παλεύει και να είναι αποτελεσματικός στο παιχνίδι κατάταξης με την Ζαλγκίρις, χωρίς όμως να καταφέρει η ομάδα του να πάρει την νίκη.

Η φετινή σεζόν έφερε κάτι από τα ίδια με τους Ρώσους να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους για ακόμα μια σεζόν στον Αμερικανό. Μέχρι τώρα συνεχίζει και είναι θετικός στα πρώτα 9 ματς της Euroleague, που βρίσκει την ομάδα του στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Ο Χάντερ έχει σε 19:20'', 8.69 πόντους, 4.09 ριμπάουντ, 1 ασίστ και έχει μαζέψει κατά μέσο όρο 10.19 βαθμούς στο PIR.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Η φετινή καλύτερη επίδοση του Χάντερ είναι κόντρα στην Γκραν Κανάρια για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, που μέτρησε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ το στοιχείο που κάνει εξαιρετικά εντυπωσιακές τις εμφανίσεις του είναι το πόσο καιρό και το πόσα συνεχόμενα παιχνίδια έχει θετικό πρόσημο στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Οθέλο Χάντερ στην φετινή σεζόν το χαμηλότερο ranking που έχει είναι 3, το οποίο «έγραψε» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ η πρώτη και η τελευταία φορά που είχε αρνητικό πρόσημο στην αξιολόγηση του ήταν στις 19 Οκτωβρίου του 2017, στην δεύτερη αγωνιστική της Euroleague σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου είχε -3. Από τότε έχουν περάσει 13 μήνες και 37 παιχνίδια.

Είναι εντυπωσιακό πως ένας παίκτης που ως ελεύθερος βρέθηκε στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ έχει καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να κάνει όλα όσα θέλει ο προπονητής του μέσα στο παρκέ και να έχει θετικό πρόσημο στα παιχνίδια του. Αθόρυβα μοιράζεται την θέση με τον αρχηγό πλέον της ρωσικής ομάδας, Κάιλ Χάινς και οι δυο τους έχουν μάθει να συμπληρώνουν ο ένας τους αριθμούς του άλλου.

Ο Αμερικανός σέντερ όντας πλέον στα 32 του και με γεμάτες χρονιές στο υψηλότερο επίπεδο έχει καταφέρει να είναι αποτελεσματικός και ειδικά σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Euroleague.