Πασκουάλ: «Νιώθω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟ, παίζουμε για τον κόσμο μας» (vid)

Πασκουάλ: «Νιώθω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟ, παίζουμε για τον κόσμο μας» (vid)

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Νιώθω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟ, παίζουμε για τον κόσμο μας» (vid)
Η EuroLeague έκανε... focus στον Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος μίλησε για τη φιλοσοφία του, τι πιστεύει για τον κόσμο, ενώ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις των Αντετοκούνμπο, Καλάθη, Παπαπέτρου και Γκιστ για τον Καταλανό προπονητή.

Αρχικά η διοργανώτρια αρχή ανέφερε ότι είναι ο 3ος προπονητής στην ιστορία της EuroLeague που ξεπέρασε τις 200 νίκες, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά:

«Η φιλοσοφία του προπονητή εξαρτάται από την χώρα και τη πόλη στην οποία βρίσκεσαι. Το μπάσκετ στην Αθήνα δεν είναι ίδιο με αυτό στην Βαρκελώνη. Δεν είναι μόνο τι σκέφτονται οι παίκτες και οι προπονητές αλλά και οι φίλαθλοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε για τον κόσμο! Όπως επίσης να μην επιτρέπουμε σε κάθε παίκτη να μην παλεύει κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ. Αυτό είναι κάτι που δεν θα αποδεχτεί ο κόσμος. Νιώθω μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού, μέλος της Αθήνας, μέλος της ομάδας».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε ότι «είναι πολύ καλός στο να σε διδάξει κάτι ενώ πιστεύει σε εσένα όταν κάνεις καλά τα πράγματα μέσα στο παιχνίδι». Ο Νικ Καλάθης ανέφερε ότι «μπορείς να απευθυνθείς απευθείας σε αυτόν και να τον ρωτήσεις για το οτιδήποτε. Έχει την νοοτροπία του πρωταθλητή. Έχει κερδίσει πολλά στο μπάσκετ και εγώ προσωπικά μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν».

Από τη πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είπε: «Σε αφήνει να βγάλεις το ταλέντο σου στο παρκέ και να παίξεις ελεύθερα. Έχει όμως και τους κανόνες του στην άμυνα για να επιτύχει η ομάδα και ο παίκτης». Όσο για τον Τζέιμς Γκιστ; «Θέλει από το ξεκίνημα να είναι σκληρή η ομάδα. Το να βλέπω τη φλόγα στα μάτια του από την pre season μου δίνει κίνητρο».