Euroleague: Ανοίγει πειθαρχική διαδικασία για το λάθος στο χρονόμετρο!

Gazzetta team
Euroleague: Ανοίγει πειθαρχική διαδικασία για το λάθος στο χρονόμετρο!
Η Euroleague ανοίγει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της ΤΣΣΚΑ για το λάθος που έγινε στο χρονόμετρο στο ματς των Ρώσων με την Ζαλγκίρις.

Για όσα έγιναν στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ με τη Ζαλγκίρις με το χρονόμετρο, εξέδωσε ανακοίνωση η Euroleague, κάνοντας γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας, αναφέροντας πως το λάθος δεν εντοπίστηκε έγκαιρα.

Aνοίγει πειθαρχική διαδικασία εναντίον της ΤΣΣΚΑ για να εξακριβωθεί αν το λάθος εκπίπτει στον πειθαρχικό κώδικα της Euroleague.

Αναλυτικά

Μετά την ανάλυση όλων των στοιχείων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στο 4ο δεκάλεπτο, 1:08 πριν το τέλος, η Ζαλγκίρις είχε την κατοχή. Το χρονόμετρο πήγε κατευθείαν από το 18 στο 14 στην ίδια κατοχή. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, το χρονόμετρο πήγε στα 14 δευτερόλεπτα από τον Shot Clock Operator (υπεύθυνο για το χρονόμετρο) και ισχύουν τα παρακάτω.

Το χρονόμετρο είναι σε χρήση για παιχνίδια της Euroleague από τις 21 Οκτώβρη του 2016 στην Megasport Arena χωρίς να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Το χρονόμετρο δοκιμάστηκε πριν το ματς από την ΤΣΣΚΑ και δούλευε σωστά

Κατά τη διάρκεια όλων των ματς της Euroleague ο υπεύθυνος για το χρονόμετρο είναι ο μόνος αρμόδιος στο γήπεδο που μπορεί να επαναφέρει το χρονόμετρο στα 14 δευτερόλεπτα.

Το λάθος εντοπίστηκε μετά το τέλος του ματς. Πειθαρχική διαδικασία ανοίγει εναντίον της ΤΣΣΚΑ για να εξακριβωθεί αν το λάθος εκπίπτει στον πειθαρχικό κώδικα της Euroleague.

Η διαμαρτυρία της Ζαλγκίρις έγινε μετά το τέλος του αγώνα, όταν το λάθος δεν μπορούσε να διορθωθεί.