Βατούτιν: «H ΤΣΣΚΑ κέρδισε σε μια δίκαιη μάχη, τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού όσο δεν έχουν δόλο»!

Βατούτιν: «H ΤΣΣΚΑ κέρδισε σε μια δίκαιη μάχη, τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού όσο δεν έχουν δόλο»!
Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν παραδέχθηκε ότι... χάθηκαν τέσσερα δευτερόλεπτα από την επίθεση της Ζάλγκιρις, κάνοντας λόγο για ένα ακούσιο λάθος.

Στη χθεσινή (21/11) αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζαλγκίρις και ενώ απέμενε 1:14 για το φινάλε, οι Λιθουανοί προηγούνταν με 84-81.

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους άρχισαν την επίθεσή τους και στα 18 δεύτερα για την λήξη της, το χρονόμετρο λανθασμένα έπεσε στα 13 κι αυτό είχε ως συνέπεια να τελειώσει ο χρόνος επίθεσης και να μείνει η μπάλα στα χέρια των παικτών της.

Από την πλευρά του ο Αντρέι Βατούτιν έδωσε τις εξηγήσεις του με επίσημη δήλωση που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ:

«Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα ένας από τους καλύτερους αγώνες της σεζόν στην EuroLeague ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Ζάλγκιρις. Δυστυχώς, σε μια από τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων στα τέλη της τέταρτης περιόδου έγινε ένα λάθος από τον χειριστή στο 24άρι και ο χρόνος επίθεσης της λιθουανικής ομάδας μειώθηκε κατά τέσσερα δευτερόλεπτα.

Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εξοπλισμού του γηπέδου και της γραμματείας ωστόσο ο έλεγχος του χρόνου του αγώνα κατ' αντιστοιχία με τους κανονισμούς της EuroLeague και τους επίσημους κανόνες της FIBA, έχει να κάνει με τους διαιτητές που βρίσκονται στο γήπεδο. Όσο ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, ουδείς από όλους όσοι συμμετείχαν στην αναμέτρηση το παρατήρησε, ούτε εμείς, ούτε κάποιος από το προπονητικό τιμ της Ζάλγκιρις, ούτε οι διαιτητές. Επιπλέον, δεν κατατέθηκε διαμαρτυρία από τη Ζάλγκιρις μετά από τον αγώνα. Ο εξοπλισμός ελέγχθηκε μετά από το παιχνίδι και δεν βρέθηκε κάποια δυσλειτουργία ενώ ο χειριστής του ρολογιού αρνείται οποιαδήποτε δική του πράξη όταν συνέβη το περιστατικό.

Λυπούμαστε ειλικρινά για το ότι ένα λάθος χωρίς πρόθεση έθεσε υπό αμφισβήτηση το αποτέλεσμα της τεράστιας δουλειάς των παικτών και των προπονητών. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα μεταφερθούν από εμάς στην EuroLeague, η οποία θα αποφασίσει αντικειμενικά αφού πάρει στα χέρια της το αποτέλεσμα της έρευνας. Είμαστε δίκαιοι ότι κερδίσαμε σε μια δίκαιη μάχη και τα λάθη είναι μέρη του παιχνιδιού, όσο δεν έχουν δόλο. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με τη Ζάλγκιρις θα διατηρηθεί».