Πασκουάλ: «Ακολουθήσαμε εξαιρετικά το πλάνο μας» (vid)

Πασκουάλ: «Ακολουθήσαμε εξαιρετικά το πλάνο μας» (vid)
Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός έκανε σούπερ δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ, κόβοντας τις γραμμές δημιουργίας και τα ελεύθερα σουτ της Μπαρτσελόνα.

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ακολουθήσαμε εξαιρετικά το πλάνο μας, ελέγξαμε το παιχνίδι, παίξαμε εξαιρετική άμυνα, μόνο σε δυο φάσεις δεν παίξαμε την άμυνα που θέλαμε. Στην επίθεση βήμα-βήμα βελτιωνόμασταν, αρχικώς ήμασταν νευρικοί και κάναμε λάθη, ήμασταν καλοί, τρέξαμε και δημιουργήσαμε καταστάσεις με πλεονέκτημα. Στο τέλος χάσαμε 2-3 εύκολα καλάθια, η Μπαρτσελόνα σκόραρε στο transition κι έτσι έπεσε η διαφορά» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο Καταλανός προπονητής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αμυνθήκαμε καλά σε σχέση με τη δημιουργία της Μπαρτσελόνα, τους κατεβάσαμε στις 12 ασίστ και ως αποτέλεσμα είχαν μόνο τρία εύστοχα τρίποντα. Όλα ήταν σε φάσεις ένας εναντίον ενός... Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας στα ριμπάουντ, θέσαμε ως στόχο να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και το καταφέραμε. Κάναμε σούπερ δουλειά σε αυτό το κομμάτι! Ελέγξαμε συνολικά τα ριμπάουντ. Κόψαμε τις γραμμές δημιουργίας της Μπαρτσελόνα και δώσανε μόνο 12 ασίστ, δεν βρήκαν ελεύθερα σουτ».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε από Καταλανό δημοσιογράφο για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που η φανέλα του θα αποσυρθεί την προσεχή Κυριακή στο ντέρμπι με τη Ρεάλ. «Είναι μια μαγική στιγμή, είναι ένας παίκτης που αξίζει τα πάντα και είναι τεράστια τιμή που θα αποσύρουν τη φανέλα του. Είναι ένας αξέχαστος παίκτης, μας έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές... Είναι μια απώλεια που δεν μπορεί να αναπληρωθεί για το μπάσκετ μας. Πολλά πράγματα που βλέπουμε στα γήπεδα της Ευρωλίγκας οφείλονται σε παίκτες όπως αυτός».