O Καταλανός Τσάβι και ο... Έλληνας Πασκουάλ! (quiz)

O Καταλανός Τσάβι και ο... Έλληνας Πασκουάλ! (quiz)

Γιώργος Κούβαρης
O Καταλανός Τσάβι και ο... Έλληνας Πασκουάλ! (quiz)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21/11, 21:00) και εκτός του Κρις Σίνγκλετον που επιστρέφει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, πρόσωπο της βραδιάς θα είναι και πάλι ο άλλοτε «μπλαουγκράνα» Τσάβι Πασκουάλ. Η EuroLeague Greece «δοκιμάζει» τις γνώσεις σας για τον τεχνικό των «πρασίνων» ο οποίος θα αντιμετωπίσει για 5η φορά την πρώην ομάδα του...

Παναθηναϊκός εναντίον Μπαρτσελόνα λοιπόν...

Ένα «ζευγάρι» που πάντα έχει να επιδείξει διάφορες ιστορίες τόσο από το μακρινό και το πρόσφατο παρελθόν, όσο φυσικά και από το παρόν. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς... Από τον μεγάλο τελικό του '96 στο Παρίσι όταν οι «πράσινοι» κατακτούσαν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο; Από το αντάμωμα στα playoffs του 2011; Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες και οι οποίοι δεν είναι και λίγοι; Ή μήπως από τους προπονητές; Η ιστορία και η... προϊστορία των δύο ομάδων είναι -αν μη τι άλλο- πλούσια.

Σήμερα (21/11, 21:00) θα επιστρέψει στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος φόρεσε για δύο συναπτά έτη τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα κύπελλο. Σίγουρα θα είναι το «κεντρικό» πρόσωπο της βραδιάς, αλλά όχι και το μοναδικό. Μην ξεχνάμε ότι στην άκρη του «πράσινου» πάγκου βρίσκεται ο Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει για 5η φορά στην καριέρα του την ομάδα στην οποία «μεγάλωσε» προπονητικά, ανδρώθηκε, αγάπησε, αλλά φυσικά και αγαπήθηκε. Την Μπαρτσελόνα!

Μέχρι στιγμής το σκορ είναι... 2-2 στην EuroLeague, με τον ίδιο να έχει κάνει το 2/2 στο ΟΑΚΑ (71-65 τη σεζόν 2016-17 και 84-75 τη σεζόν 2017-18) και το 0/2 στην Βαρκελώνη (57-72 τη σεζόν 2016-17 και 71-98 τη σεζόν 2017-18). Αν μη τι άλλο θα κεντρίσει και εκείνος τα φώτα της δημοσιότητας λόγω και του πρότερου βίου του, έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Το 5-3 του Παναθηναϊκού στη φετινή κατάταξη της διοργάνωσης ώστε να ταξιδέψει η ομάδα με... άλλον αέρα στην Βιτόρια και... το δικό του 3-2 απέναντι στους Καταλανούς.

Η EuroLeague Greece σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε το quiz για τον Τσάβι Πασκουάλ και να απαντήσετε σε 10 εύκολες (σε γενικές γραμμές) ερωτήσεις για τον 46χρονο προπονητή. Για να σας δούμε λοιπόν!