Πασκουάλ: «Υπάρχουν "εχθροί" έξω από την ομάδα»

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Υπάρχουν "εχθροί" έξω από την ομάδα»
Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά και για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα (21/11, 21:00).

Ο Καταλανός προπονητής ανέφερε αρχικά για τους «μπλαουγκράνα»: «Ήταν η ομάδα μου. Τώρα εδώ και 2 χρόνια είμαι Αθήνα. Έχουν αλλάξει αρκετά. Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα με ποιότητα. Στα τελευταία 10 παιχνίδια έχουν κερδίσει τα 9. Έχουν βελτιώσει το παιχνίδι τους, σουτάρουν με αυτοπεποίθηση και γι αυτό είναι μια από τις καλύτερες ομάδες. Πρέπει να προσεγγίσουμε καλά το παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και μετά να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ».

Για το ματς με την Εφές και την αντίδραση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος σε κάθε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για 40 λεπτά. Στον Παναθηναϊκό η πίεση είναι μεγαλύτερη από άλλες ομάδες. Η πίεση εδώ είναι μεγάλη και καταλαβαίνεις μέρα με τη μέρα πως πρέπει να βελτιώνεις το παιχνίδι σου.

Η ομάδα δουλεύει καλά, είχαμε μια κακή βραδιά με την Εφές, μια από τις χειρότερες. Δεν ήταν η εικόνα που θέλαμε να δείξουμε και είπαμε ότι δεν θέλουμε να συμβεί ξανά αυτό. Το ίδιο και στο πρώτο ημίχρονο με την Ζαλγκίρις. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα και να φτάσουμε σταδιακά στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε χρόνο για να φτάσουν οι παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό υποστήριξε: «Ήταν fake news, γιατί κανείς στην Ισπανία δεν ξέρει κάτι για μένα. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι από την Ισπανία. Είμαι σίγουρος ότι δεν προέρχεται από την Ισπανία. Δεν πειράζει... Είμαι τύπος που παλεύει για όλα, δεν τα παρατάω. Η συγκέντρωσή μου είναι στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, μετά τον Ολυμπιακό… Δουλεύω γι’ αυτό. Δεν έχω πρόβλημα. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί και να είμαστε στην ίδια γραμμή, επειδή έχουμε πολλούς εχθρούς εκτός ομάδας. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε επιτυχία. Είμαι ένας τύπος που παλεύει πάντα. Δεν έχω πρόβλημα. Μετά την ήττα από την Εφές, όλοι ήμασταν απογοητευμένοι. Μπορώ να καταλάβουμε, γιατί ήμουν ο πρώτος που ήταν θυμωμένος μετά την ήττα από την Εφές, πως θα υπάρχουν κακές βραδιές για κάθε ομάδα.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε ανάλογες βραδιές. Ακόμα κι αν κερδίζεις ή χάνεις, πρέπει να είσαι θετικός και να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι. Ο μόνος τρόπος είναι να μένουμε αισιόδοξοι, να βάζουμε τις βολές και τα ελεύθερα σουτ. Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό. Στο παρελθόν η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε εξαιρετική δουλειά. Η πίεση εδώ είναι πολύ μεγάλη και πολλοί παίκτες που ήρθαν, πρέπει να μάθουν από αυτή την πίεση. Και είμαι σίγουρος πως όσο περνάει ο καιρός, θα μαθαίνουμε από αυτό».