Η επιστροφή του Καλάθη στην... Πόλη του triple double! (vids)

Η επιστροφή του Καλάθη στην... Πόλη του triple double! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Η επιστροφή του Καλάθη στην... Πόλη του triple double! (vids)
O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενείται στο «Sinan Erdem Dome» από την Αναντολού Εφές (16/11, 19:30) και ο Νικ Καλάθης επιστρέφει σε ένα γήπεδο όπου «φλερτάρει» έντονα με το «triple double»!

Ένα από τα θέματα που έμπαιναν κατά κόρον στην κουβέντα της EuroLeague κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, είχε να κάνει με τους αριθμούς του Νικ Καλάθη.

Αν μη τι άλλο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ φρόντιζε να «γεμίζει» την στατιστική του και να «φλερτάρει» αρκετές φορές με το «triple double» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι έφτασε πολλές φορές στην πηγή ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα και να γράψει με ολόχρυσα γράμματα το όνομά του στο πάνθεον της διοργάνωσης.

Μέχρι στιγμής μόνο πέντε παίκτες έχουν καταφέρει να «γράψουν» διψήφια νούμερα σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (Κιθ Ουίλιαμς, Βασίλι Καράσεφ, Μπιλ Έντουαρντς, Ντέρικ Φελπς και Νίκολα Βούιτσιτς) ενώ έχουν περάσει αισίως 11 χρόνια από την τελευταία φορά. Οι Ντόντσιτς και Καλάθης ήταν εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά πέρυσι, αλλά το «triple double» πήρε παράταση για μία χρονιά ακόμα. Ο Σλοβένος βρίσκεται ήδη στο ΝΒΑ και έμεινε ο Νικ Καλάθης να συνεχίζει να... φλερτάρει μαζί του.

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει την σεζόν όπως την... τελείωσε πέρυσι ωστόσο σήμερα θα βρεθεί σε ένα γήπεδο που φροντίζει να γεμίζει την στατιστική του. Τόσο πέρυσι όπου έχασε το triple double για ένα ριμπάουντ, όσο και την σεζόν 2016-17 όπου έμεινε άλλα τέσσερα ριμπάουντ... μακριά του. Συγκεκριμένα ήταν 4 Νοεμβρίου 2016 με την EuroLeague να βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες του νέου format.

Σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές όπου ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει την ήττα στο 3ο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Τσάβι Πασκουάλ στον «πράσινο» πάγκο, ο Καλάθης είχε αγωνιστεί για 34:40 και είχε 10 πόντους με 3/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 12 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Βέβαια εκείνη τη σεζόν είχε φτάσει ακόμα πιο κοντά σε άλλα δύο ματς και δη κόντρα σε Μπάμπεργκ (13π., 11ρ., 9ασ.) και Φενέρ (16π., 11ασ., 8ρ.)

Και φτάνουμε στην περσινή χρονιά όπου θα μπορούσε να πει κάποιος... «και ύστερα σου λένε να μην πιστεύεις στις συμπτώσεις!» Προσέξτε: Στο παιχνίδι με αντίπαλο την Εφές στην Πόλη, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην EuroLeague οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 82-81! Ένα ματς όπου είχε 29 πόντους, (7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ! Ήταν από τις πλέον... ολοκληρωτικές εμφανίσεις παίκτη στην περσινή διοργάνωση η οποία τον βοήθησε να κερδίσει στο τέλος του μήνα και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη τον Νοέμβριο του 2017. Όσο για την σύμπτωση που σας λέγαμε; Το ματς έγινε πριν από ακριβώς έναν χρόνο και δη στις 10/11/2017.

Άραγε να σημαίνει κάτι αυτό για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό;