Σημαντική πρωτοβουλία για τους τραυματίες παίκτες της EuroLeague

Gazzetta team
Σημαντική πρωτοβουλία για τους τραυματίες παίκτες της EuroLeague
Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της EuroLeague ανακοίνωσε ότι τα μέλη της έχουν πλέον το δικαίωμα «Δεύτερης Ουδέτερης Ιατρικής Γνώμης» σε ενδεχόμενο τραυματισμό.

Η ανακοίνωση της ELPA

Κατά τη διάρκεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του συνδέσμου μας στις 26 Ιουνίου, η ELPA προώθησε προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παικτών της EuroLeague. Οι συγκεκριμένες προτάσεις παρουσιάστηκαν κι έγιναν δεκτές στη συνάντηση των Μετόχων της EuroLeague στις 8 Ιουλίου.

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις αφορά τη «Δεύτερη Ιατρική Γνώμη» που εφαρμόζεται πλέον στους παίκτες της EuroLeague. Για πρώτη φορά έπειτα από 18 σεζόν στη διοργάνωση, οι τραυματίες θα έχουν την επιλογή και την ευκαιρία να ζητήσουν μια δεύτερη ουδέτερη ιατρική γνώμη η οποία θα είναι δωρεάν για τη μέλη της Ένωσης Παικτών της EuroLeague.

H ELPA και η EuroLeague συμφώνησε να ορίσει τον dr. Ignacio Muro ως ουδέτερο γιατρό στο συγκεκριμένο project. Ο dr. Muro συνεργάστηκε αρχικώς με την EuroLeague Basketball τη σεζόν 2008-09 στο Final Eight του Uleb Cup, προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες του στα Final 4. Το κομμάτι της υγείας είναι μια από τις προτεραιότητες της ELPΑ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.