Μπλατ: «Η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό μέρος» (vid)

Το νέο ντοκιμαντέρ της Euroleague με τίτλο «The Journey» είναι γεγονός και ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά η συζήτηση με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Μπλατ: «Η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό μέρος» (vid)

Για τους «ερυθρόλευκους» σε πρώτο πλάνο είναι ο ηγέτης του, Βασίλης Σπανούλης, ενώ ξεχωριστή είναι η εμφάνιση του Ντέιβιντ Μπλατ.

«Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη η απόφαση. Ήξερα τον οργανισμό για πολλά χρόνια και από την πλευρά των φιλάθλων, αλλά και από την πλευρά των ανταγωνιστών. Αμέσως είδα ότι αυτός ήταν ο οργανισμός που θα ήθελα να είμαι μέρος και θα ήθελα να εξελιχθώ. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο σχολές προπονητών. Αυτοί που έχουν ένα σύστημα και αυτοί που το κάνουν πιο προσωπικό.

Προπονητές που ανάλογα με τις ικανότητες των παικτών τους προσαρμόζονται. Εγώ είμαι πιο κοντά στην δεύτερη σχολή. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος, κάποιες φορές δυστυχώς πρέπει να είναι εγκληματολόγος, σίγουρα πρέπει να είναι δάσκαλος και πάνω απ' όλα αυτά πρέπει να είναι άνθρωπος. Πρέπει να καταλαβαίνει να σέβεται και να εκτιμά τους άλλους ανθρώπους.

Ζούμε σε έναν κόσμο άρνησης, αλλά αν είσαι ικανός να κάνεις την δουλειά θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα πάνω και τα κάτω. Απλά πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Ξέρω που είμαστε αυτή την στιγμή και νιώθω ότι ξέρω καλά που μπορούμε να βρεθούμε. Μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει μακρύς δρόμος.

Είναι ξεχωριστό μέρος. Η Ελλάδα είναι η μητέρα των σπορ τι παραπάνω από αυτό;»

The Journey: Five stories. One objective. All-access. All Season.