Του... πάει η Εφές στην Τουρκία (vids)

Του... πάει η Εφές στην Τουρκία (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Του... πάει η Εφές στην Τουρκία (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ταξιδεύει στην Πόλη για την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά και... κόντρα στην παράδοση επί τουρκικού εδάφους σε σύνολο 27 αγώνων.

Εύκολα θα μπορούσε να προσάψει κάποιος στον Παναθηναϊκό το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος» όσον αφορά τα παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στις τουρκικές ομάδες στην EuroLeague. Τουλάχιστον ως γηπεδούχος έχει κάθε λόγο για να «καυχιέται» αφού το ποσοστό επιτυχίας θα το ζήλευε και ο... Στεφ Κάρι από τη γραμμή των βολών.

Συγκεκριμένα μετράει 24 νίκες σε 29 παιχνίδια ως οικοδεσπότης των τουρκικών ομάδων, όπερ και σημαίνει ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 83%! Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο... καλά για τους «πράσινους» κάθε φορά που επισκέπτονται τη γειτονική χώρα αφού έχουν καταφέρει να επιστρέψουν μόνο 13 φορές από τα 27 συνολικά ματς που έχουν δώσει επί τουρκικού εδάφους.

Χειρότερος... μπελάς για το «τριφύλλι» είναι η Φενέρμπαχτσε από την οποία έχει γνωρίσει 9 φορές την ήττα στην Πόλη σε 12 παιχνίδια. Αντίθετα η Εφές που θα βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής (16/11, 19:30) στον δρόμο του, παραδοσιακά είναι στα... μέτρα του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να διατηρεί θετικό συντελεστή. Συγκεκριμένα έχει έξι νίκες σε 10 αναμετρήσεις απέναντι στην Εφές ως φιλοξενούμενος, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο ομάδες με τις οποίες έχει το... απόλυτο. Τόσο στην Αθήνα, όσο στην Τουρκία.

Ο λόγος για την Γαλατασαράι (2/2 εντός και 2/2 εκτός) και την Καρσίγιακα (1/1 εντός και 1/1 εκτός), με την ομάδα της Σμύρνης να μετράει μία συμμετοχή στην EuroLeague. Η... 5η ομάδα της παρέας που έχει παίξει με τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι η Νταρουσάφακα, με την οποία έχει 2/2 νίκες στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά στην έδρα της τουρκικής ομάδας το σκορ είναι... 1-1.

Αυτό το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές θα είναι στο σύνολο το 57ο κόντρα στις τουρκικές ομάδες με τους «πράσινους» να έχουν 37-19 ρεκόρ (66%)! Αντίστοιχα στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός έχει 48% ποσοστό επιτυχίας (13-14) ενώ όσον αφορά την Αναντολού Εφές, το σκορ είναι... 14-7 υπέρ της ελληνικής ομάδας, με το 8-3 να είναι εντός των συνόρων και το 6-4 εκτός.