Σλούκας: «Έτρεμαν τα πόδια μου, όταν... κοκκίνιζε ο Ζοτς!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Σλούκας: «Έτρεμαν τα πόδια μου, όταν... κοκκίνιζε ο Ζοτς!» (gTV)
Λίγες ώρες πριν την τρίτη επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Κώστας Σλούκας ανοίγει τα χαρτιά του και σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο gazzetta.gr, μιλάει, μεταξύ άλλων, για την σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τις διαδοχικές αποτυχίες της Εθνικής ομάδας και το δίδυμο-"φωτιά" με τον Καλάθη. Πως σχολιάζει το χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ από τους φίλους του «τριφυλλιού» και τι λέει για τον Αντετοκούνμπο.

Τι κι αν ακόμη δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό ματς στο Φάληρο, ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και συν τοις άλλοις δεν έχει τύχει ποτέ της υποδοχής που θα ταίριαζε στην προσφορά του, από τον κόσμο της ομάδας... Ο 28χρονος διεθνής point-guard έχει πλέον ωριμάσει τόσο πολύ, που πλέον δεν επηρεάζεται καθόλου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενός αγώνα που θα έχει πάντα μία ξεχωριστή ιδιαιτερότητα.

Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, που στην 4η χρονιά του στην Φενερμπαχτσέ, είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της περυσινής δευτεραθλήτριας Ευρώπης και συνδυάζει με μεγάλη αποτελεσματικότητα, πολλαπλούς ρόλους όπως αυτοί του σκόρερ (μ.ο. 11,5π. με 50% τριπ.), του δημιουργού (μ.ο. 5,7ασ.) και του οργανωτή (ειδικότερα μετά τον τραυματισμό του Ένις).

Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της τουρκικής ομάδας και λίγες ώρες πριν το αποψινό (21.00) τζάμπολ, στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, μας μιλάει για τα συναισθήματα που νιώθει όταν αντιμετωπίζει ελληνικές ομάδες, την σχέση του με τον "Ζοτς", το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και τον Παγκόσμιο της Κίνας.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης σχολιάζει τη συνύπαρξη με τον Νικ Καλάθη στην πεντάδα της επίσημης αγαπημένης, το χειροκρότημα της «πράσινης» εξέδρας στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", την επιρροή που θα έχει η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης», ενώ αποκαλύπτει ποιοι παίκτες τον ενέπνευσαν κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.