Ντέρμπι χωρίς καλά «ερυθρόλευκα» γκαρντ

Ντέρμπι χωρίς καλά «ερυθρόλευκα» γκαρντ
Η Euroleague Greece εστιάζει στην κακή απόδοση των Βασίλη Σπανούλη και Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δίκαια στο πρώτο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και ένα από τα ασυνήθιστα της ήττας ήταν η ταυτόχρονη κακή κατάσταση των δύο γκαρντ του. Ο Βασίλης Σπανούλης αντιμετώπισε δυσκολίες με την άμυνα του Θανάση Αντετοκούνμπο κυρίως ενώ ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Τα ντέρμπι μεταξύ των δύο ελληνικών ομάδων είναι ιδιαίτερα και ο Αμερικανός δεν κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος του.

Στον πάγκο υπήρχαν ακόμη δύο γκαρντ με τον Ντέιβιντ Μπλατ να χρησιμοποιεί μόλις για 2’ τον Βαγγέλη Μάντζαρη και εκ των υστέρων να παραδέχεται το λάθος του ενώ τον Βασίλη Τολιόπουλο δεν τον υπολογίζει καν.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ενώ μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει το συγκεκριμένο δίδυμο να παίζει αρκετά λεπτά μαζί στο παρκέ, στο ντέρμπι διαφοροποιήθηκε η συγκεκριμένη τακτική.

Ουίλιαμς Γκος και Σπανούλης έπαιξαν μαζί για 7:30 περίπου συνολικά λεπτά και αυτά… σπαστά σε τρία διαφορετικά διαστήματα.

Χωρίς αμφιβολία η δική του κακή απόδοση έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα και κυρίως στην επιθετική δυσλειτουργία του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο μεν Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος από την αντίπαλη άμυνα, ο δε Ουίλιαμς Γκος χωρίς ρυθμό δεν βοήθησε το παραμικρό σε άμυνα και επίθεση.

ΟΝΟΜΑΧΡ.Π.ΔΙΠ.ΤΡΙΠ.ΡΙΜΠ.ΑΣ.Λ.ΚΛ
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ23:3242/50/43440
ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΓΚΟΣ22:0000/20/22511