Η έλευση του Λοβέρν απελευθέρωσε τον Βέσελι!

Η έλευση του Λοβέρν απελευθέρωσε τον Βέσελι!

Αντωνία Σπανού
Η έλευση του Λοβέρν απελευθέρωσε τον Βέσελι!
Ο Γιαν Βέσελι... βγάζει μάτια στην έναρξη της φετινής Euroleague και όπως όλα δείχνουν το να έχει πίσω του τον Λοβέρν του έχει δώσει την ώθηση που χρειαζόταν. Η Euroleague Greece καταγράφει πως συνυπάρχουν μέχρι τώρα δύο από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης.

Η Euroleague έχει ξεκινήσει δυναμικά, οι ομάδες έχουν ριχτεί στην «μάχη» κανονικά και ήδη από τα πρώτα 5 ματς έχουν ξεχωρίσει εκείνοι που με την έναρξη της σεζόν μπήκαν πιο δυνατά σε αυτήν.

Άλλωστε από την εμπειρία όλων τα τελευταία χρόνια και το νέο σύστημα, άπαντες γνωρίζουν καλά ότι κάθε απώλεια μετράει και κάθε αγώνας είναι σημαντικός μέχρι και τον επόμενο. Μια από τις ομάδες που όπως αναμενόταν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά είναι η Φενέρμπαχτσε.

Οι Τούρκοι έκαναν εντυπωσιακές μεταγραφές και πάλι φέτος μπήκαν στην κούρσα με σκοπό να φτάσουν μέχρι το Final 4 και ακόμα μια διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ομπραντόβιτς γνωρίζει τον τρόπο καλύτερα από τον καθένα, οι παίκτες του και κυρίως οι παλιοί το ίδιο και οφείλουν όλοι μαζί να δείξουν τον δρόμο και στους νέους.

Ένας από εκείνους που έκανε τρομερή αίσθηση το καλοκαίρι είναι ο Τζόφρι Λοβέρν. Ο Γάλλος σέντερ άφησε το ΝΒΑ και την αξιοπρεπέστατη καριέρα του εκεί για να επιστρέψει στην Euroleague και να κάνει μια νέα εντυπωσιακή αρχή.

Το βιογραφικό του γέμισε το ευρωπαϊκό κοινό με απαιτήσεις και μάλιστα και εδώ στην Euroleague Greece όταν σας καλέσαμε να επιλέξετε την καλύτερη μεταγραφή εκ ΝΒΑ προερχόμενη, επιλέξατε τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε. Οι δηλώσεις του έδωσαν άμεσα το στίγμα και την νοοτροπία που θα ακολουθούσε.

«Επέλεξα τη Φενέρ για τον Ομπράντοβιτς, τους οπαδούς όπως επίσης και επειδή δίνει το παρών στο Final 4 κάθε χρόνο. Ήθελα να έρθω στη Φενέρ από τότε που έπαιζα στην Παρτίζαν. Γνώριζα τον Βέσελι πριν έρθω.

Η παρουσία του στην ομάδα είναι πολύ σημαντική και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Θα κάνουμε υπέροχα πράγματα μαζί. Εχουμε εξαιρετική ομάδα και εξαιρετικούς παίκτες. Θέλω να κατακτήσω την EuroLeague. Βασικά θέλω να κατακτήσω τα πάντα, αλλά η EuroLeague είναι ο μεγάλος μου στόχος»

Ο Λοβέρν ήξερε από την αρχή ότι θα πρέπει να συνυπάρξει και να μοιραστεί την θέση του σέντερ της φιναλίστ της περσινής Euroleague με έναν εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης τον Γιαν Βέσελι.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι τώρα στην διοργάνωση είναι ότι οι αριθμοί και η αποτελεσματικότητα που τελικά προκύπτει από τους δύο συμπαίκτες.

Ο ΛΟΒΕΡΝ ΠΑΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΒΕΣΕΛΙ

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της έλευσης του Λοβέρν η μπασκετική Ευρώπη δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της. Είναι φυσικό όμως ότι όταν υπάρχει σε αυτή την θέση ο Γιαν Βέσελι τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο και τίποτα να μην είναι εγγυημένο.

Με τα πρώτα συμπεράσματα, μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές, φαίνεται πως ο Βέσελι έχει ξεκινήσει για την απόλυτη σεζόν της καριέρας του και ο Λοβέρν ψάχνει τα πατήματα του, αλλά παράλληλα η έλευση του δείχνει να κάνει πιο σίγουρο τον Τσέχο στο παρκέ.

Ο Βέσελι σε πέντε παιχνίδια μετρά κατά μέσο όρο 27:43 και σε αυτά έχει 16.2 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης φτάνει τους 25.2 βαθμούς, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένος να κάνει μια μοναδική χρονιά.

Αυτό είναι μια εξαιρετική αρχή στην σεζόν και δείχνει ότι είτε ο ανταγωνισμός, είτε η κάλυψη που έχει με ένα κορυφαίο όνομα πίσω του τον κάνει να έχει μπει πολύ δυνατά στην Euroleague.

Από την άλλη είναι φανερό ότι ο Λοβέρν συμπληρώνει ότι κενό προκύπτει από τον Βέσελι, χωρίς πάντως να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Σε πέντε ματς έχει αγωνιστεί μόλις 13:13 και σε αυτά έχει 7.6 πόντους, 2.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 10.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, δίνοντας αυτά που λείπουν από την ομάδα του.

Σε αυτά που κάνει είναι αποτελεσματικός και το μόνο που μένει είναι να πάρει τον χρόνο που χρειάζεται και να συμπληρωθούν οι ρόλοι στο ρόστερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η front line της Φενέρμπαχτσε μπορεί να προκαλέσει... τρόμο στους αντιπάλους της.