Σπανούλης - Παπαπέτρου μιλούν για την... απόφαση του Ιωάννη! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Σπανούλης - Παπαπέτρου μιλούν για την... απόφαση του Ιωάννη! (vid)
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε την απόφαση να πάει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το προηγούμενο καλοκαίρι και ο Βασίλης Σπανούλης γνωρίζει καλά πως μπορεί να νιώθει ο πρώην συμπαίκτης του, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν είναι προ των πυλών και η Euroleague φιλοξένησε τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε βίντεό της.

Ο 24χρονος φόργουορντ μίλησε για την απόφασή του να πάει από τον Πειραιά στην Αθήνα το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ αναφέρθηκε και στον πατέρα του, που έχει φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

«Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό από όλα και αυτό που θα πρέπει να σκεφτόμαστε με την ομάδα είναι η νίκη. Θέλω να σκέφτομαι τι είναι σωστό για εμένα και την οικογένειά μου και τι με κάνει χαρούμενο. Και είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση. Θέλω να διαχωρίσω τον εαυτό μου από αυτά που έχει κάνει ο πατέρας μου, αλλά θέλω να κερδίσω τον ίδιο σεβασμό που είχε από τους οπαδούς. Δεν νομίζω πως έκανα λάθος που πήγα στον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα χρειαζόμουν μια αλλαγή και νιώθω οικεία εδώ. Ως Έλληνας και κάποιος που έχει μεγαλώσει εδώ, θες να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι σαν αυτό. Είναι η αδρεναλίνη, η πίεση... Πάντα θες να είσαι στην κορυφή», ήταν τα λόγια του «Πάπι».

Ο Βασίλης Σπανούλης, γνωρίζοντας καλά πως μπορεί να νιώθει ο πρώην συμπαίκτης του, αφού το 2010 πήγε από το «τριφύλλι» στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Όταν ένας παίκτης κάνει μια επιλογή, ζει με αυτή. Πρέπει να είναι σίγουρος γι' αυτή. Αυτή ήταν η επιλογή του Ιωάννη και πρέπει να τη στηρίξει».

Ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε: «Έχουμε μιλήσει πολύ γι' αυτό. Δεν μπορώ να πω εγώ αν είναι καλό αυτό ή όχι για εκείνον», ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συμπλήρωσε: «Η άφιξή του στην ομάδα δείχνει πως πιστεύει πραγματικά στον εαυτό του και πως θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο».