Η Ακαδημία της Ρεάλ διαπρέπει στο ΝΒΑ (vids)

Η Ακαδημία της Ρεάλ διαπρέπει στο ΝΒΑ (vids)

Gazzetta team
Η Ακαδημία της Ρεάλ διαπρέπει στο ΝΒΑ (vids)
Ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ στα μικράτα τους και πλέον διαπρέπουν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη!

Το άστρο του Λούκα Ντόντσιτς έλαμψε στην περσινή EuroLeague, εκεί όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Σλοβενίας οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών ενώ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης μετά από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και Νάντο Ντε Κολό που κατακτά τον τίτλο του MVP της regular season και του Final 4...

Μάλιστα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έσπευσε να προϊδεάσει τους Αμερικανούς για το τι επρόκειτο να συναντήσουν, εξηγώντας χαρακτηριστικά πως «θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του Λούκα, από την στιγμή που πήγε στο ΝΒΑ. Τα παιδιά που έρχονται από τα κολέγια δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε όταν αναφέρονται στον Λούκα, ή τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί»!

Πλέον ο Ντόντσιτς μετράει 20.2 πόντους, 4.2 ασίστ και 6.5 ριμπάουντ ως συμπαίκτης του Ντιρκ Νοβίτσκι, δικαιώνοντας τον Σάρας και θέτοντας πρόωρη υποψηφιότητα για τον τίτλο του Ρούκι της Σεζόν.

«Ο Λούκα έχει άστρο» εξήγησε ο Πάμπλο Λάσο. «Με την μπασκετική ευφυϊα του, το ταλέντο και την ποιότητά του, θα προκαλέσει... ζαλάδες στο ΝΒΑ» διαβεβαίωσε ο Σέρχιο Γιουλ για τον πρώην συμπαίκτη του. Ο Ντόντσιτς είναι το τελευταίο «προϊόν» του ανατυξιακού προγράμματος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο 9ος παίκτης της «Βασίλισσας» επί ημερών του Πάμπλο Λάσο που κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ.

Ενώ, λοιπόν, άπαντες ασχολούνται με το άλλοτε wonderkid των Μαδριλένων, ο Νίκολα Μίροτιτς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τους Πέλικανς, έχοντας 20.6 πόντους και 11.7 ριμπάουντ μ.ό. σε 11 αγώνες!

Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά: Γεννήθηκαν σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας -ο Ντόντσιτς στη Σλοβενία, ο Μίροτιτς στο Μαυροβούνιο- και ήλθαν σε μικρή ηλικία στη Μαδρίτη, ο πρώτος σε ηλικία 13 ετών και ο δεύτερος στα 15 του.

Αμφότεροι έπαιξαν μπάσκετ στην Ακαδημία της Ρεάλ και διέπρεψαν στην πρώτη ομάδα πριν αγωνιστούν στο ΝΒΑ. Ο Μίροτιτς αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014 σε ηλικία 23 ετών, έπειτα από οκτώ σεζόν ως παίκτης της «Βασίλισσας» και ο Ντόντσιτς το έκανε στα 19 του, μετά από μια εξαετία ως madridista.

Oι άλλοι δυο παίκτες που έπαιξαν στις μικρές ομάδες της Ρεάλ ήταν ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος αποχώρησε στα 24 του και ο Κροάτης Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος ήταν μέλος της Ρεάλ την περίοδο 2005-2009 κι επέλεξε να αποχωρήσει έπειτα από την άφιξη του Έτορε Μεσίνα βλέποντας ότι δεν είχε μέλλον στο κλαμπ.

«Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για εμάς που δίνουμε μια ωραία εικόνα για την πρώην ομάδα μας στο ΝΒΑ» εξήγησε σε παλαιότερες δηλώσεις του στο ισπανικό πρακτορείο Efe.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη σεζόν του Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ, το 2011, εννέα παίκτες των «blancos» έπαιξαν στο ΝΒΑ! Πλην των Μίροτιτς, Ερνανγκόμεθ και Ντόντσιτς, υπάρχουν ακόμα οι Κάιλ Σίνγκλερ, Σαλάχ Μέζρι και Μορίς Εντούρ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποχώρησε από τη «Βασίλισσα» το 2016 για να παίξει για δεύτερη φορά στο ΝΒΑ, αποδεχόμενος την πρόταση των Σίξερς. Όσον αφορά τους Ρούντι και Ιμπάκα, έπαιξαν για λίγες εβδομάδες στη Ρεάλ το 2011 στο λοκ άουτ του ΝΒΑ.