Τι έκαναν οι προπονητές του Ολυμπιακού στο πρώτο ευρωπαϊκό τους ματς στο ΟΑΚΑ (vids)

Τι έκαναν οι προπονητές του Ολυμπιακού στο πρώτο ευρωπαϊκό τους ματς στο ΟΑΚΑ (vids)
Με αφορμή την πρώτη παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, η Euroleague Greece θυμάται τι έκαναν οι προηγούμενοι προπονητές του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο γήπεδο στο πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο φετινό ντέρμπι από τα πολλά που θα παίξει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι «νεοφερμένοι» της ομάδας έχουν ακούσει πολλά για τις αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ και την ατμόσφαιρα που επικρατεί, όμως πλέον έφτασε η ώρα να τη βιώσουν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές τους «πράσινους», αλλά όχι με τέτοια ατμόσφαιρα.

Η Euroleague Greece θυμάται το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κάθε νέου προπονητή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει πέντε φορές για την Euroleague ως φιλοξενούμενοι και μετρούν τρεις νίκες και δύο ήττες. Μόνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πάει δύο φορές ως προπονητής του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

ΣΕΖΟΝ 1996-97

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 49-69 - ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Αν και οι δύο ομάδεε είχαν βρεθεί σε ουδέτερη έδρα για λογαριασμό των Final 4, αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε φύγει νικήτρια και με χαρακτηριστική ευκολία κάνοντας το 1-0 στη σειρά των playoffs για να ακολουθήσει το 2-0 στο ΣΕΦ και η πρόκριση τελικά στο Final 4 της Ρώμης.

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 12, Κοχ 3, Κόρφας 3, Οικονόμου 1, Ντίνικινς 12, Νικόλα 7, Σκονοκίνι, Μαρτίνεθ 9, Νουόσου 2
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Μπακατσιάς 4, Σιγάλας 2, Γκρέι 7, Παπανικολάου 8, Νάκιτς 2, Φασούλας 8, Τόμιτς 5, Τάρλατς 16, Ρίβερς 17

ΣΕΖΟΝ 2001-02

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 88-78 - ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ

Η αναμέτρηση ήταν για τη φάση τω ομίλων πριν το Final 4 της Μπολώνια με τη συμμετοχή ακόμη της ΑΕΚ και της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς και οι παίκτες του είχαν νικήσει στο ΣΕΦ με 17 πόντους, διαφορά την οποία κατάφεραν να διατηρήσουν υπέρ τους παρά την ήττα με 88-78. ΟΙ Πειραιώτες είχαν σφραγίσει τα εισιτήρια για το Final 4 της Μπολώνια, αλλά ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Σλοβένους μετά από παράταση.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 8, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 16, Μποντίρογκα 18, Μίντλετον 23, Κουτλουάι 11, Γιαννούλης 5
Ολυμπιακός (Σούμποτιτς): Μπουντούρης, Παπαλουκάς 7, Αμανατίδης, Ρισασέ 11, Φορντ 33, Τόμιτς 5, Νικαγκμπάτσε, Φέμερλιννγκ 10, Φόρεστ 8, Ντε Μιγκέλ 4

ΣΕΖΟΝ 2013-14

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-62 - ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Είχαν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση για λογαριασμό της Euroleague. Στην πρώτη του επίσκεψη ε ματς τέτοιας μορφής ο Γιώργος Μπαρτζώκας ηττήθηκε με 66-62. Το ματς είχε μπόλικη ένταση αφού οι γηπεδούχοι προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ήττες οι δε φιλοξενούμενοι από τρεις σερί νίκες.

Παναθηναϊκος (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (6), Κάρι 4, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 14 (2), Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 7, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 6

ΣΕΖΟΝ 2016-17

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77-79 - ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στέφθηκε με επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 77-79 χάρη σε μία συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Γιώργο Πρίντεζη που απέφερε καλάθι και φάουλ. Ο Νικ Καλάθης και ο Κέι Σι Ρίβερς νωρίτερα είχαν κάνει τα πάντα για την ομάδα τους αλλάζοντας την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου το όποιο άνηκε στον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Ν. Καλάθης 16, Σίγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Π. Καλάθης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Μπουρουσης 8.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 22, Γκριν 4, Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 7, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 6, Αθηναίου.