Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 5ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 5ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 5ης αγωνιστικής.

Η 5η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 4 ασίστ, ενώ μέτρησε 30 βαθμούς στην αξιολόγηση. Η εμφάνιση του ήταν καθοριστική για να φύγει με το διπλό η Ρεάλ από την έδρα της Ζαλγκίρις.

Παίκτης-απογοήτευση: O Bαγγέλης Μάντζαρης έπαιξε 16 λεπτά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά έμεινε άποντος με -1 στην αξιολόγηση. Σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε πολύ περισσότερα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Tα 3/19 σουτ του Μάικ Τζέιμς πριν βάλει το σουτ νίκης με Εφές, οι μόλις 69 πόντοι που σημείωσε η ΤΣΣΚΑ (πριν το ματς είχε 92 πόντους ανά ματς), το γεγονός πως κανείς παίκτης της Γκραν Κανάρια ήταν διψήφιος κόντρα στη Χίμκι

Η νίκη της αγωνιστικής: Αναμφίβολα το ματς της αγωνιστικής ήταν η κλασική κόντρα της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπλατ έβαλε το σύνολο του Ιτούδη στα... σχοινιά, αλλά οι Ρώσοι κατάφεραν να... γλιτώσουν και με μπροστάρη τον Ουίλ Κλάιμπερν να πάρουν μια μεγάλη νίκη και να μείνουν αήττητοι.

Limit-up: Στα σημεία σε αυτή την κατηγορία μπαίνει η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι συνήλθαν από την ήττα στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν και... διέσυραν με 82-56 την Νταρουσάφακα.

Limit-down: H Zαλγκίρις ανέβασε πολύ τις... μετοχές της την προηγούμενη αγωνιστική μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκο. Αλλά τις... είδε να πέφτουν ξανά μετά την ήττα στην έδρα της από τη Ρεάλ, Σε ένα ματς που οι Μαδριλένοι... σκότωσαν τους Λιθουνούς στο 4ο δεκάλεπτο (11-28).

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η Ρεάλ του Λάσο είναι αψεγάδιαστη μέχρι στιγμής, μετρώντας 5 νίκες σε 5 ματς. Τελευταίο «θύμα» της η Ζαλγκίρις μέσα στη Λιθουανία. Ο προπονητής των Μαδριλένων κάνει καταπληκτική δουλειά και οδηγεί την ομάδα του στο απόλυτο. Πήρε την μάχη κόντρα στον Σάρας, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική έφυγε με σπουδαίο διπλό από το ΟΑΚΑ.