Σπανούλης: Λατρεύει να τους σοκάρει! (pics)

Αντωνία Σπανού
Σπανούλης: Λατρεύει να τους σοκάρει! (pics)
O Βασίλης Σπανούλης έφτασε για ακόμα μια φορά κοντά στο να γυρίσει ένα παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μόνος του και η Euroleague Greece θυμάται τις χαρακτηριστικές φορές που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική της Euroleague, αλλά για ακόμα μια φορά η εξέλιξη του ματς δημιούργησε «εφιάλτες» στους Ρώσους.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πάνω του την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποφάσισε να γυρίσει ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Στην τελευταία περίοδο και με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ, μετά από το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο, ο «Kill Bill» μπήκε αποφασισμένος να κάνει αυτό που έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Ξεκίνησε να βομβαρδίζει την άμυνα της ΤΣΣΚΑ με συνεχόμενα τρίποντα και καλάθια, για να έρθει η... απόγνωση του Δημήτρη Ιτούδη και μαζί όλων των Ρώσων που γνωρίζουν πιο καλά από τον καθέναν πως είναι να χάνεις τα παιχνίδια από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Η εμφάνιση του αρχηγού του Ολυμπιακού μπορεί να μην συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας του, αλλά κέντρισε το ενδιαφέρον ολόκληρης της μπασκετικής Ευρώπης που είδε μπροστά της να ξετυλίγεται ένα γνωστό σενάριο, από έναν τεράστιο... συγγραφέα.

Αυτό με την ΤΣΣΚΑ κοντεύει να γίνει βίωμα για τον Σπανούλη γιατί αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε το ίδιο πράγμα. Οι στιγμές είναι πολλές και αυτές που ξεχωρίζουν είναι στα Final 4 που ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πετάξει έξω τους Ρώσους και ο Σπανούλης να κάνει τα... απίστευτα κόντρα στην άμυνα τους.

2014/15

Ήδη το 2012 και το 2013 οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε τελικό και ημιτελικό αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός κατάφερε και τις δύο φορές να αφήσει απογοητευμένους τους Ρώσους.

Η επόμενη συνύπαρξη τους σε Final 4 ήταν την σεζόν 2014/15, που για ακόμα μια φορά η ΤΣΣΚΑ είχε αρχίσει να... πανηγυρίζει πριν τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να υπολογίζει τον Βασίλη Σπανούλη.

Στην τελευταία περίοδο ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενα τεράστια σουτ έδωσε στην ομάδα του την νίκη. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο με το τέλος να είναι εμφατικό.

2016/17

Οι δύο ομάδες όντας από τις κορυφαίες στην Ευρώπη το έχει η μοίρα τους να βρίσκονται σε Final 4 . Όπως επίσης το έχει η μοίρα του όταν βρίσκονται ο Βασίλης Σπανούλης να κάνει μοναδικές εμφανίσεις με τεράστια σουτ. Το ίδιο πράγμα έγινε και στην Κωνσταντινούπολη το 2017, όπου οι Ρώσοι ήταν για ακόμα μια φορά υποψιασμένοι, ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και πάλι με τεράστια σουτ τους πάγωσε ο Σπανούλης. Ο Χριάπα ακόμα πρέπει να βλέπει σε εφιάλτη τον Kill Bill να σκοράρει μπροστά στο πρόσωπο του.