Για να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα πρέπει να...

Για να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα πρέπει να...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα τρία αγωνιστικά στοιχεία τα οποία αν πετύχει ο Ολυμπιακός θα αυξήσει τις πιθανότητες νίκης του στη Μόσχα.

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια της φετινής του ευρωπαϊκής του πορείας αφού η αναμέτρηση στη Μόσχα ξεκινά με την ΤΣΣΚΑ ως το ακλόνητο φαβορί.

Φυσικά και οι Πειραιώτες δεν πήγαν στη Ρωσία για να χάσουν, αλλά ποιος θα τους ζητήσει τα «ρέστα» σε περίπτωση που ηττηθούν; Όλοι γνωρίζουν τη δυναμικότητα της ΤΣΣΚΑ και ειδικά στο γήπεδό της.

Θυμάμαι πως μετά τα πρώτα φιλικά είχα γράψει για τις «βαριές» ήττες που θα έρθουν, αλλά είχα αναφέρει κατηγορηματικά πως θα έρθουν και «διπλά» εκεί που δε θα το περιμένει κανείς. Όλα αυτά λόγω του uptempo παιχνιδιού που έχει φέρει μαζί του ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στόχο να είναι στη διεκδίκηση της νίκης στο 33'. Αν το καταφέρει τότε αυτομάτως οι υπέρ του πιθανότητες θα έχουν αυξηθεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ

Λάθη. Η ΤΣΣΚΑ «σκοτώνει» τον αντίπαλο βρίσκοντας φέτος 16 πόντους από λάθη αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά επιρρεπής σε αυτή την κατηγορία της στατιστικής κάτι που ενδεχομένως να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα για αυτόν.

Η ΤΣΣΚΑ σκοράρει 92 πόντους σε κάθε ματς. Αν βρει 16 πόντους από λάθη παικτών του Μπλατ τότε θα έχει μία ακόμη παραγωγική βραδιά μεγαλύτερη των 92 πόντων.

Τρίποντα. Με ποσοστό μικρότερο του 35% οι Πειραιώτες θα χάσουν κι εύκολα. Για να διεκδικήσουν τη νίκη χρειάζεται οπωσδήποτε κάτι καλύτερο από το 40%.

Επειδή σας αρέσουν και τα συγκεκριμένα νούμερα κάτι τέτοιες στιγμές, ιδανικό θα ήταν ένα 11/25.

Ουίλιαμς Γκος. Νομίζω είναι το πρώτο παιχνίδι φέτος που ο Αμερικανός θα είναι το «κλειδί» του ματς. Με τον Χάκετ να ξεκινάει πάνω στον Σπανούλη, ο Ουίλιαμς Γκος οφείλει να είναι αρκετά επιθετικός στις αποφάσεις του. Ο ΝτεΚολό (λογικά αυτός θα τον ματσάρει) δεν είναι κι ο καλύτερος αμυντικός για να του δημιουργήσει πρόβλημα, αφήστε που μπορεί να τον φορτώσει και με δύο γρήγορα φάουλ.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από δεύτερο πόλο στην επίθεση στην περιφέρειά του, έχει ανάγκη από έναν παίκτη που να απειλεί ανά πάσα στιγμή την αντίπαλη άμυνα και να την κρατά σε εγρήγορση ώστε να μην κλείνουν όλοι μέσα και περιμένουν.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός στην επόμενη τριάδα αγώνων (ΤΣΣΚΑ εκτός, Παναθηναϊκό εκτός, Φενέρμπαχτσε εντός) με ρεκόρ 2-1 θα είναι σούπερ, με 1-2 θα είναι καλά, με 0-3 θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Το 3-0 δεν το αναφέρω γιατί θεωρώ πως συγκεντρώνει όσες πιθανότητες έχω να βγάλω μαλλιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.