Λάσμε: «Δεν... πατήσαμε κάτω τον εχθρό όταν έπρεπε»

Λάσμε: «Δεν... πατήσαμε κάτω τον εχθρό όταν έπρεπε»

Γιώργος Κούβαρης
Λάσμε: «Δεν... πατήσαμε κάτω τον εχθρό όταν έπρεπε»
Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε στην EuroLeague Greece για την ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από την Ζάλγκιρις και στάθηκε στο σημείο που η ομάδα του δεν... έκανε αυτά που έπρεπε ώστε να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ζάλγκιρις να αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μπράντον Ντέιβις όσον αφορά την άμυνα, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν από τους παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή του στο συγκεκριμένο κομμάτι με αποτέλεσμα να περιορίσει τον Αμερικανό σέντερ των φιλοξενούμενων, να «βγάλει» καλές άμυνες και να δώσει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο ματς.

Ο Στεφάν Λάσμε μίλησε στην EuroLeague Greece για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (26/10) και επισήμανε τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε βρεθεί στο +4 (74-70) ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα: «Εκεί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Δεν είχαμε το ένστικτο του δολοφόνου. Όταν προηγηθήκαμε με τέσσερις πόντους σε εκείνο το διάστημα, δεν καταφέραμε να κλειδώσουμε τη νίκη. Έπρεπε να πατήσουμε κάτω τον εχθρό. Να τον σκοτώσουμε ακαριαία. Και δεν το κάναμε. Χάσαμε την ευκαιρία για να κερδίσουμε το παιχνίδι...» ήταν τα λόγια του Γκαμπονέζου σέντερ, ο οποίος έβγαλε το καπέλο στην Ζάλγκιρις:

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο ενώ εκείνοι ήρθαν πολύ έτοιμοι. Ήρθαν να παίξουν σκληρά και δυνατά, σε αντίθεση με εμάς που δεν ξεκινήσαμε καλά, ενώ χάσαμε και πάρα πολλές βολές...» Αλήθεια, τι συνέβη πάλι με τις βολές με αποτέλεσμα να αστοχήσουν οι «πράσινοι» 12 φορές από τη... γραμμή της φιλανθρωπίας; «Θεωρώ ότι έχουμε ομάδα που μπορεί να σουτάρει καλά από τη γραμμή των βολών αλλά μερικές φορές όταν παίζει πολύ δυνατά στο ματς και κάνει physical παιχνίδι, είναι δύσκολο να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς όταν πηγαίνεις στη γραμμή. Γι αυτό και δεν τα πήγαμε καλά σε αυτόν τον τομέα.»

Είναι γεγονός ότι χάθηκαν πολλά ριμπάουντ με αποτέλεσμα να αποτελέσει ένα από τα σημεία-κλειδιά για την τελική έκβαση του αγώνα. Τι είπε ο Λάσμε γι' αυτό; «Δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο δυνατοί που μας πήραν τα ριμπάουντ. Απλά βοηθούσαμε σε άλλους τομείς, βγαίναμε σε βοήθειες και είχαν δημιουργηθεί κάποια κενά. Θεωρώ ότι τα πήραν βάσει στρατηγικής αλλά και τύχης» ενώ κατέληξε μιλώντας για τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης προσπάθησε να κλειδώσει τη νίκη με το τρίποντο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα: «Προφανώς αν είχε ευστοχήσει ο Νικ, κανείς τώρα να μην θυμόταν τα λάθη που είχαμε κάνει στο ματς. Όμως όταν χάνεις τότε βγαίνουν και όλα τα λάθη που έκανες στην επιφάνεια.»