Πέρασε τη μισή ζωή του στην Μπαρτσελόνα κι αποσύρθηκε ο Σάδα (pics)

Πέρασε τη μισή ζωή του στην Μπαρτσελόνα κι αποσύρθηκε ο Σάδα (pics)

Πέρασε τη μισή ζωή του στην Μπαρτσελόνα κι αποσύρθηκε ο Σάδα (pics)
Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα το 2010, Βίκτορ Σάδα έγραψε τους τίτλους τέλους στη σπουδαία καριέρα του, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Ο Σάδα ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε τη δεύτερη EuroLeague στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» στο Παρίσι, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα Β' και σήμερα (22/10) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Palau Blaugrana.

«Το έκανα για να σας ευχαριστήσω. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα για την ευκαιρία που μου έδωσε, θεωρώ σπίτι μου το Palau Blaugrana. Είμαι 34 ετών και πέρασα τα 17 χρόνια στην Μπάρτσα, τη μισή ζωή μου! Ευχαριστώ τους παίκτες, τους προπονητές και τους φίλους που έκανα εδώ. Τα τελευταία χρόνια ενός παίκτη είναι σκληρά. Το ίδιο συνέβη και με μένα. Η ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από το μπάσκετ... Είχα δυο σημαντικές προτάσεις αλλά τις απέρριψα».

Μεταξύ άλλων ο Σάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 με την εθνική Ισπανίας. Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν οι πρώην συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Ρότζερ Γκριμάου καθώς και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.