Πασκουάλ: «Καλώς... ήρθαμε στη Euroleague»

Gazzetta team
Πασκουάλ: «Καλώς... ήρθαμε στη Euroleague»
Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να κάνει καλά τα βασικά ενόψει Γκραν Κανάρια (18/10, 21:00), ενώ στάθηκε στα απαιτητικά ματς της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στην κάμερα των καναλιών Novasports ενόψει του ματς του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με την Γκραν Κανάρια (18/10, 21:00)

Για το τι θα άλλαζε αν μπορούσε από το χθεσινό παιχνίδι: «Δεν παίξαμε αρκετά καλά για να κερδίσουμε. Καλωσήρθατε στην Euroleague, αν δεν παίζεις καλά δεν κερδίζεις. Ήταν σκληρό παιχνίδι, στο τέλος και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά μόνο ένας κερδίζει και αυτή ήταν η Μπάγερν. Πρέπει να βελτιωθούμε στον τομέα των λαθών. Χθες κάναμε λάθη, συνήθως δεν κάναμε. Πρέπει να ελέγξουμε και το αμυντικό transition, δεχτήκαμε 16 πόντους από αιφνιδιασμό. Πρέπει να παλέψουμε για τα αμυντικά ριμπάουντ και να διεκδικήσουμε τα επιθετικά. Να κάνουμε καλά τα βασικά πράγματα, αυτό ήταν το πρόβλημα χθες, ότι δεν κάναμε καλά τα βασικά».

Για το μάθημα από την ήττα: «Δεν μπορούμε όταν παίζουμε εκτός έδρας να κάνουμε 17 λάθη και 4 στα 20 τρίποντα, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Παλέψαμε, η νοοτροπία μας ήταν καλή, αλλά όχι αρκετή. Στην Euroleague για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις καλά και ειδικά εκτός έδρας».

Για τον Λοτζέσκι: «Θα ξέρουμε μέσα στην επόμενη ώρα. Τώρα πρέπει να προσέξουμε την Γκραν Κανάρια. Για τον κόσμο είναι νέα ομάδα, αλλά οι φίλοι μας ξέρουν ότι μετά από μία ήττα είναι δύσκολο να παίξεις μετά από 48 ώρες. Δεν είναι εύκολο, να καθαρίσεις το μυαλό σου και χρειαζόμαστε τον κόσμο μετά την ήττα από την Μπάγερν γιατί πρέπει να κερδίσουμε».

Για την συμπαράσταση του κόσμου στο Μόναχο: «Ήταν φανταστικό, γίνεται συχνά σε όλη την Ευρώπη αλλά χθες ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ τον κόσμο που πέταξε από την Αθήνα στο Μόναχο, είναι φανταστικό αυτό που κάνουν για μας και πρέπει να τους ανταμείψουμε παλεύοντας και κερδίζοντας. Πρέπει να παίξουμε καλά με την Γκραν Κανάρια, να είμαστε θετικοί και να κερδίσουμε».