Μαρτίνεθ: «Θαυμάζω την καριέρα του Μπλατ» (vid)

Μαρτίνεθ: «Θαυμάζω την καριέρα του Μπλατ» (vid)
Ο Πέδρο Μαρτίνεθ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό, στον Ντέιβιντ Μπλατ και στο κίνητρο που έχει ο Γιάνις Τίμα.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνεθ για τον Ολυμπιακό στη συνάντησή του με τα ΜΜΕ εν όψει της αυριανής (16/10) αναμέτρησης στη Βιτώρια.

Αναλυτικά, ο τεχνικός της Μπασκόνια μίλησε για... :

τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγάλους της Ευρώπης, μία ομάδα ξεκάθαρα φαβορί για τα πάντα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Το βλέπουμε σαν το πρώτο παιχνίδι τοπ, ένα από τα μεγάλα ματς που θα παίξουμε αυτή τη σεζόν. Ελπίζω να έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αυτό το μεγάλο παιχνίδι να προκαλέσει μεγάλη ατμόσφαιρα γιατί αυτό θα μας βοηθούσε. Πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ και να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς για να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Την περασμένη χρονιά ήταν τρίτοι κάτι που είναι εξαιρετικό. Αποκλείστηκαν από την Ζαλγκίρις που ήταν μια ομάδα έκπληξη, αλλά η χρονιά για εκείνους ήταν εξαιρετική. Έχουν μια ομάδα. Έχουν παρόμοια ομάδα. Ενισχύθηκαν και με τον Ουίλιαμς Γκος που έκανε εξαιρετική χρονιά πέρυσι στην Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που θα κερδίσει πολλά παιχνίδια τη regular season, όπως έκαναν πέρυσι και όπως ξεκίνησαν και φέτος. Ελπίζω να μην το κάνουν αύριο. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και έχουμε κίνητρο».

τους Σπανούλη και Πρίντεζη: «Έχουν δύο παίκτες που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή εκεί και άλλους που είναι πολλά χρόνια μαζί. Ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης πολύ τοπ παίκτες, τεράστιοι παίκτες. Τους θαυμάζω πάρα πολύ. Κι έχουν παίκτες γύρω τους που τους συμπληρώνουν πολύ καλά. Είναι φανταστική ομάδα με πολύ υψηλό επίπεδο, παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, πολύ έξυπνα. Θα είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι, αλλά τελικά αυτό είναι η Euroleague. Πρέπει να δίνεις το 100% αλλιώς δεν αξίζει να παίζεις. Πρέπει να παίξεις καλή καλά, να παίξεις δυνατά και να είσαι προετοιμασμένος να ξεπεράσεις μια ομάδα που έχει πολλά όπλα, πολλή ικανότητα, πολλή δημιουργία, πολλούς συνδυασμούς κοντά στο καλάθι γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να είμαστε στο πιο υψηλό μας επίπεδο».

τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω πολύ για την καριέρα του. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω αντίπαλος με εκείνον. Πάντα ήμασταν σε διαφορετικές διοργανώσεις. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, αν και δεν ξέρω αν είναι Ευρωπαίος, τον θεωρώ πιο πολύ Αμερικάνο. Έχεις οδηγήσει όλες τις ομάδες που έχει προπονήσει σε τεράστιες επιτυχίες. Γενικά για μένα θα έλεγα ότι θαυμάζω πολύ όλους τους προπονητές που παίζω εναντίον τους. Μου αρέσει να βλέπω πως δουλεύουν, και την πλειοψηφία τους σέβομαι πολύ και εκτιμώ όσα κάνουν».

τον Τίμα: Είναι ένας παίκτης που εκτιμώ πολύ προσωπικά. Είναι πολύ καλό παιδί που είχε πολύ καλή και επαγγελματική συμπεριφορά, μας βοήθησε πάρα πολύ και του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά ελπίζω αύριο να παίξει άσχημα. Ξέρω ότι θα έχει κίνητρο, ότι θα θέλει να κάνει καλό παιχνίδι. Πάντα υπάρχει πιθανότητα να μας κερδίσουν και εκείνος να κάνει καλό παιχνίδι, πρώτον λόγω της ποιότητάς του αλλά και του κινήτρου που θα έχει.

την κατάσταση της Μπασκόνια: «Το ηθικό μας είναι υψηλό. Αλλά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ανεβασμένοι, ότι είμαστε πολύ καλοί επειδή έχουμε κερδίσει δύο ή τρία παιχνίδια ή να πέφτουμε όταν χάνουμε. Πρέπει να είμαστε σταθεροί. Και η επόμενη μέρα δεν εξαρτάται από αυτό που έκανες πριν, ούτε για καλό ούτε για κακό. Οπότε αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου είναι να κοιτάμε μέρα με την ημέρα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το αυριανό είναι ένα απίστευτα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε το μικρό πλεονέκτημα, που μακάρι να μην είναι μικρό, ότι παίζουμε στο σπίτι μας. Είμαστε ταπεινοί, έχουμε όρεξη να παίξουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία».

το αυριανό παιχνίδι: «Είναι η Euroleague. Ξέρεις ότι παίζει κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό το σύστημα της διοργάνωσης έχει κάνει τα πάντα να μετράνε. Αυτά που κάνουμε τώρα θα επηρεάσουν το τι θα κάνουμε τον Μάρτιο και τον Απρίλη και τον Μάιο. Οπότε το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και η αίσθηση που θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε σε εμάς, σε ότι εξαρτάται από εμάς, είναι ότι είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι».