Τι έκαναν οι καινούριοι παίκτες του Ολυμπιακού

Τι έκαναν οι καινούριοι παίκτες του Ολυμπιακού
Η Euroleague Greece αναφέρει για την προσφορά των καινούριων παικτών του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Χίμκι.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα της Euroleague με πέντε νέους παίκτες και φυσικά καινούριο προπονητή.

Τα πεπραγμένα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορούν να καταμετρηθούν με τη βοήθεια στατιστικής, ωστόσο η Euroleague Greece καταγράφει τι έκαναν οι Σάσα Βεζένκοβ, Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, Ζακ ΛεΝτέι, Γιάνις Τίμα και Άξελ Τουπάν στην πρώτη τους επίσημη ευρωπαϊκή υποχρέωση.

Ολλανδία – Γερμανία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Μπλατ εμπιστεύτηκε δύο εξ αυτών στο αρχικό του σχήμα (Ουίλιαμς Γκος, Τουπάν) ενώ φρόντισε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα όταν η Χίμκι προηγήθηκε με 11-2 βάζοντας πρώτο από τον πάγκο τον Λετονό.

Με εξαίρεση τον Γάλλο που αγωνίστηκε 5:21 οι υπόλοιποι καινούριοι παίκτες έμειναν στο παρκέ τουλάχιστον 17'.

ΝΑΪΤΖΕΛ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΓΚΟΣ

Ο Αμερικανός έπαιξε 21:11 και τελείωσε με 8 πόντους (2/4τρ., 2/2β.), 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη κι ένα κλέψιμο.

Αρχικά έμοιαζε κάπως «ψαρωμένος», αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο καλύτερα αισθανόταν.

Απόλυτα λογικό στο πρώτο του ματς στην Euroleague να έχει άγχος. Πάντως το σημαντικό ήταν πως δεν έκανε λάθη από αφέλεια και ήταν συνεπέστατος.

ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Ο Γάλλος ξεκίνησε βασικός, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με το μαρκάρισμα του Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος δεν σκόραρε, αλλά βρήκε τρεις γρήγορες ασίστ περνώντας τον Τουπάν, έκανε κι ένα λάθος στην επίθεση και αμέσως αντικαταστάθηκε. Δε βοήθησε στα 5:21 που έπαιξε.

ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Ο Λετονός ολοκλήρωσε τα 23:51 που αγωνίστηκε έχοντας 8 πόντους (2/3δ., 1/3τρ., 1/1β.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο.

Ο Γιάνις Τίμα ίσως έκανε το καλύτερο του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και αναφερόμαστε κυρίως στην άμυνα που έπαιξε. Δύο φορές χαρακτηριστικά επέστρεψε γρήγορα στην άμυνα και έσωσε καλάθι της Χίμκι σε αιφνιδιασμό της.

Με εξαίρεση ένα βιαστικό σουτ που πήρε, ήταν πάρα πολύ καλός.

ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σε 17:07 είχε 13 πόντους (4/6δ., 1/1τρ. 2/2β.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Αν υπήρχε βραβείο MVP στον αγώνα θα το έπαιρνε ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα σε άμυνα κι επίθεση. Ώριμος, χωρίς λάθη με σωστές αποφάσεις και κυρίως με ηρεμία στο παιχνίδι του.

ΖΑΚ ΛεΝΤΕΪ

Ο Αμερικανός στο παρθενικό του παιχνίδι στην Euroleague έπαιξε 18:23 έχοντας 14 πόντους (5/6δ., 4/4β.), 5 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ανταποκρίθηκε περίφημα στην άμυνα, ένας τομέας που είχε δείξει πως υστερούσε στα φιλικά προετοιμασίας. Στην επίθεση με τον αγαπημένο του τρόπο, βρίσκοντας δηλαδή ισορροπία στο σώμα του αμυντικού πρόσφερε αρκετά καλάθια.

Στα υπέρ του οι 4/4 βολές. Σημαντικό για το σέντερ σου.