Ομπράντοβιτς: «Φοβόμουν πως ο κόσμος θα έλεγε: Κοιτάξτε έναν ηλίθιο»!

Ομπράντοβιτς: «Φοβόμουν πως ο κόσμος θα έλεγε: Κοιτάξτε έναν ηλίθιο»!

Ομπράντοβιτς: «Φοβόμουν πως ο κόσμος θα έλεγε: Κοιτάξτε έναν ηλίθιο»!
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως γελάει με όσους λένε πως η Φενέρμπαχτσε φτιάχνεται σε ένα τσεκ επιταγών, προκαλώντας να γίνουν οι συγκρίσεις με τα μπάτζετ της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ!

Ο πολυνίκης κόουτς της EuroLeague παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην EL PAÍS και τον δημοσιογράφο Fran Fermoso όπου κλήθηκε, αρχικώς, να σχολιάσει το γεγονός ότι στα πρώτα τέσσερα χρόνια της προπονητικής καριέρας του κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Παρτίζαν, την Μπανταλόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Μπανταλόνα, μου είπαν ότι τους χρωστάω ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αυτό, δηλαδή, που τους είχα στερήσει με την Παρτίζαν στην Κωνσταντινούπολη! Προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα. Επίσης, προσαρμόστηκα αμέσως... Πήγαινα, για παράδειγμα, για δείπνο και όλοι έπιναν μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί. Στην πατρίδα μου, αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί! Μιλάμε για μια διαφορετική κουλτούρα... Στη Γιουγκοσλαβία, όταν έχανα ένα παιχνίδι, δεν τολμούσα να βγω από το σπίτι... Φοβόμουν πως ο κόσμος θα με έβλεπε και θα έλεγε "κοιτάξτε αυτό τον ηλίθιο προπονητή, η ομάδα του έχασε"! Από εκείνα τα χρόνια, άλλαξαν πολλά».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, τα οικονομικά δεδομένα της Φενέρμπαχτσε και τις συγκρίσεις με τις άλλες ομάδες επιπέδου Final 4

«Δεν είναι καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι υπάρχει πολιτική αστάθεια και οικονομική κρίση στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Φενέρ, Άλι Κοτς μας εγγυήθηκε το ίδιο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Άπαντες αναγνωρίζουν ότι η Φενέρμπαχτσε είναι ένα αξιόπιστο κλαμπ. Τέσσερις συμμετοχές σε Final 4, τρεις τελικοί... Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό. Πλέον μόνο ένα πράγμα με κάνει να γελάω: Όταν λένε στην Ισπανία ότι η Φενέρμπαχτσε χτίζεται πάνω σε ένα τσεκ επιταγών! Πείτε μου πραγματικά, ποια μεγάλη ομάδα δεν ρίχνει χρήμα στις μεταγραφές; Δεν το κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης; Ποιο είναι το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα ή της ΤΣΣΚΑ; Σίγουρα είναι μεγαλύτερα από της Φενέρ»!

Ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νοοτροπία των νέων παικτών: «Κατανοώ ότι οι παλαιότεροι παίκτες έχουν ανάγκη μια μέρα ξεκούρασης, δεν μπορώ όμως να το διανοηθώ με τους νεότερους! Από τα 16 μου ως τα 20 έκανα τρεις προπονήσεις τη μέρα! Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να κοιμάσαι με την μπάλα... Θυμάμαι μια από τις πρώτες προπονήσεις μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Βετεράνοι όπως ο Αρλάουκας, ο Μπιριούκοφ, ο Αντόνιο Μαρτίν ή ο Αντούνιεθ ήταν εκείνοι που έδιναν τον ρυθμό, όπως επίσης και ο Σαμπόνις που είχε πρόβλημα με το πόδι του. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».