Οι 61 Αμερικανοί της EuroLeague σε σειρά (vids)

Gazzetta team
Οι 61 Αμερικανοί της EuroLeague σε σειρά (vids)
Ποια ομάδα έχει τους περισσότερους Αμερικανούς στην εφετινή EuroLeague κι εν πάση περιπτώσει, ποιο κλαμπ top επιπέδου έχει μόνο έναν παίκτη, εξ Αμερικής ορμώμενο, στο ρόστερ του;

Η Euroleague Basketball άντεξε την προ διετίας φυγή πολλών σπουδαίων παικτών στο ΝΒΑ και την Κίνα, διατηρώντας την ποιότητα και το κύρος της ως τουρνουά, λειτουργώντας παράλληλα ως πόλος έλξης αθλητών που άφησαν τις ΗΠΑ για να διακριθούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεκάδες Αμερικανοί ζουν και βασιλεύουν στην EuroLeague ενώ αρκετοί έχουν «ριζώσει» στα μέρη μας όπως, επί παραδείγματι, ο Κάιλ Χάινς, ο Τζέισι Κάρολ και ο Τζέιμς Γκιστ, αποτελώντας ορισμένες από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της. Η EuroLeague 2018-19 βρίσκεται προ των πυλών λειτουργώντας ως παλκοσένικο 61 Αμερικανών που θα αγωνιστούν στις 16 ομάδες της διοργάνωσης!

Οι γεννημένοι στις ΗΠΑ μπαίνουν συνεχώς στην εξίσωση, βρίσκοντας ένα ασφαλές… καταφύγιο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που λειτουργεί σταθερά ως η ομάδα με τους περισσότερους Αμερικανούς. Εξάλλου ο αρχηγός της Μακάμπι, Τζον Ντιμπαρτολομέο είναι Αμερικανοϊσραηλινός, γεννημένος στο Κονέκτικατ ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν 8 Αμερικανοί σε σύνολο 14 παικτών! Το top-3 συμπληρώνουν οι δυο ρωσικές ομάδες, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τις σταθερές παρουσίες στα Final 4 και η Χίμκι. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός των οκτώ Αμερικανών πέρσι έχει φέτος τέσσερις (Τόμας, Λάνγκφορτ, Γκιστ, Λοτζέσκι) ενώ ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ περιορίστηκε μόλις σε δυο, τους νεοαποκτηθέντες Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Ζακ Λεντέι!

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η Μπασκόνια που έχει μόλις έναν Ισπανό στο ρόστερ της διαθέτει μόλις δυο Αμερικανούς (Τζάνινγκ με γεωργιανό διαβατήριο, Χίλιαρντ) ενώ η Φενέρμπαχτσε που επί Ομπράντοβιτς λογίζεται σταθερά ως ένα από τα φαβορί για το Final 4 στηρίζεται μόλις σε έναν Αμερικανό, τον Μπόμπι Ντίξον (Αλί Μοχάμεντ), ο οποίος είναι 35 ετών και αγωνίζεται με την εθνική Τουρκίας.

Μακάμπι 8
Κέντρικ Ρέι
Σκότι Ουίλμπεκιν
Τζέρεμι Πάργκο
Τζόνι Ο' Μπράιαντ
Μάικλ Ρολ
Ντεάντρε Κέιν
Άλεξ Τάιους
Ταρίκ Μπλακ

Χίμκι 7
Ντι Μποστ
Τόνι Κρόκερ
Κέισι Πράδερ
Άντονι Γκιλ
Τσαρλς Τζένκινς
Μάλκολμ Τόμας
Τζόρνταν Μίκι

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6
Άλεκ Πίτερς
Ουίλ Κλάιμπερν
Κόρι Χίγκινς
Ντάνιελ Χάκετ
Κάιλ Χάινς
Οθέλο Χάντερ

Νταρουσάφακα 5
Ρέι ΜακΚάλουμ
Στάντον Κιντ
Μαρκέλ Μπράουν
Τζον Ντίμπλερ
Τζέρεμι Έβανς

Αρμάνι Μιλάνο 5
Μάικ Τζέιμς
Κάλεμπ Ταρτσέφσκι
Κρίστιαν Μπερνς
Τζεφ Μπρουκς
Κέρτις Τζέρελς

Ζαλγκίρις Κάουνας 4
Μπράντον Ντέιβις
Νέιτ Γουόλτερς
Τόμας Ουάλκαπ
Άαρον Ουάιτ

Γκραν Κανάρια 4
Κλέβιν Χάνα
Κρις Έβανς
Ντι Τζέι Στρόμπερι
Λούκας Φίσερ

Παναθηναϊκός 4
ΝτεΣόν Τόμας
Κιθ Λάνγκφορντ
Τζέιμς Γκιστ
Ματ Λοτζέσκι

Αναντολού Εφές 3
Σέιν Λάρκιν
Τζέιμς Άντερσον
Μπράιαντ Ντάνστον

Μπουντούτσνοστ 3
Ερλ Κλαρκ
Κότι Κλαρκ
Άαρον Κλαρκ

Ρεάλ Μαδρίτης 3
Άντονι Ράντολφ
Τζέισι Κάρολ
Τρέι Τόμπκινς

Μπαρτσελόνα 2
Κρις Σίνγκλετον
Κάιλ Κούριτς

Μπάγερν Μονάχου 2
Μπράιντον Χομπς
Ντέβιν Μπούκερ
* Εκκρεμεί η ανακοίνωση του Ντέρικ Ουίλιαμς

Μπασκόνια 2
Ματ Τζάνινγκ
Νταρούν Χίλιαρντ

Ολυμπιακός 2
Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος
Ζακ ΛεΝτέι

Φενέρμπαχτσε 1
Μπόμπι Ντίξον