Πασκουάλ: «Ο Ναβάρο ήταν τα πάντα»! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πασκουάλ: «Ο Ναβάρο ήταν τα πάντα»! (vid)
O Tσάβι Πασκουάλ βρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν του Χουάν Κάρλος Ναβάρο κι αποθέωσε τον πρώην παίκτη του στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ναβάρο συμπλήρωσε δυο δεκαετίες ως επαγγελματίας στην Μπαρτσελόνα, από το 1997 ως το 2018, με ένα... διάλειμμα τη σεζόν 2007-08 όταν έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 35 τίτλους με τους «μπλαουγκράνα» και κατέγραψε μια σειρά από ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταρριφθούν. Συνολικά μέτρησε 1.139 αγώνες και πέτυχε 13.609 πόντους ενώ αποσύρθηκε ως κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague.

Η Μπάρτσα τίμησε τον εμβληματικό αρχηγό της στο Palau Blaugrana, εκεί όπου ο Ροναλντίνιο ανέβηκε σε μια καρέκλα ώστε ο Ναβάρο να κάνει ξανά την μπομπίτα του, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ!

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, με τον οποίο ο La Bomba κατέκτησε τη δεύτερη Ευρωλίγκα της καριέρας του το 2010, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να τιμήσει με την παρουσία του τον Ναβάρο και μίλησε στο ccma.cat για τον πρώην παίκτη του: «Ο Ναβάρο ήταν τα πάντα! Ένας παίκτης πρωτοπόρος, ο οποίος με τα χρόνια εξελίχθηκε σε σκόρερ ενώ άρχισε την καριέρα του ως δημιουργός. Ήταν προνόμιο να τον κοουτσάρεις».