Βουγιούκας: «Η ελληνοποίηση έπρεπε να γίνει»

Βουγιούκας: «Η ελληνοποίηση έπρεπε να γίνει»

Gazzetta team
Βουγιούκας: «Η ελληνοποίηση έπρεπε να γίνει»
O Παναθηναϊκός διαθέτει πλέον στο ρόστερ του εννιά γηγενείς παίκτες και ο Ίαν Βουγιούκας αναφέρθηκε στη διαδικασία της ελληνοποίησης των «πράσινων».

Στο πλαίσιο της Media Day του Παναθηναϊκού, ο διεθνής σέντερ μίλησε στην κάμερα της NOVA τονίζοντας σχετικά: «Είναι πιο πολλοί οι Έλληνες φέτος, αυτό είναι γεγονός και πολύ σημαντικό. Είναι μια κίνηση που έκανε η διοίκηση για να ικανοποιήσει και τους οπαδούς, αλλά και τα μέλη της ομάδας. Νομίζω έπρεπε να γίνει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Τσάβι Πασκουάλ: «Είναι πολύ σημαντικό που έμεινε ο ίδιος προπονητής. Έτσι ένας προπονητής μπορεί να περάσει την φιλοσοφία του και να δείξει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Προσωπικά μου εξήγησε ξεκάθαρα τι περιμένει από μένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Όσον αφορά τον μεγάλο ανταγωνισμό στην θέση «5», απάντησε: «Είναι δύσκολο φέτος να βρεις χρόνο, αυτό είναι γεγονός, αλλά από την άλλη αυτό δείχνει και την ποιότητα της ομάδας και τις πολλές τις επιλογές. Η σεζόν είναι μεγάλη, όλο το υλικό είναι απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσουμε».

Αναφορικά στο τι έλειψε πέρσι από τον Παναθηναϊκό επισήμανε: «Αν πρέπει να εστιάσω σε κάτι, θα έμενα σε αυτό που διορθώθηκε φέτος. Δηλαδή το ότι ήρθαν περισσότεροι Έλληνες στην ομάδα, που μπορούν να μπουν πιο εύκολα στην λογική στη νοοτροπία της».