Εσείς ποιον «κοντό» θα παίρνατε; (poll)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Εσείς ποιον «κοντό» θα παίρνατε; (poll)
Το… πάρε-δώσε των «κοντών» μάλλον είχε την τιμητική του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο της Euroleague και το gazzetta.gr απομόνωσε 15+1 γκαρντ, κατέγραψε τους περσινούς αριθμούς τους και περιμένει από εσάς να επιλέξετε τον έναν που θα θέλατε στην ομάδα σας.

Πριν αραδιάσουμε αριθμούς και μπούμε σε λεπτομερή σκιαγράφηση των παικτών, μια υποσημείωση. Αυτή σχετίζεται με τις μεταγραφικές κινήσεις της Βιτόρια η οποία σε επίπεδο γκαρντ-πρωταγωνιστή ουσιαστικά θα στηριχθεί στους περσινούς, συνεπώς η επιλογή του Τζέιστον Γκρέιντζερ ήταν… αναπόφευκτη. Στις υπόλοιπες 15 ομάδες, επιλέξαμε παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και μάλιστα δαπανήθηκαν γι’ αυτούς αρκετά μεγάλα ποσά. Όπως είναι για παράδειγμα οι Μάικ Τζέιμς (Αρμάνι Μιλάνο), Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές), Κιθ Λάνγκφορντ (Παναθηναϊκός).

Αρχή με τους… πρωτάρηδες

Είναι επίσης απαραίτητο να σημειώσουμε ότι η στατιστική απεικόνιση αδικεί συγκεκριμένους παίκτες. Όπως για παράδειγμα τον Σέιν Λάρκιν ο οποίος πέρυσι ήταν στους Μπόστον Σέλτικς. Στη μοναδική σεζόν του στην Euroleague (με τη φανέλα της Βιτόρια) είχε 13.1 πόντους. Ένας δεύτερος είναι ο Τάιλερ Ένις ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς. Μάλιστα, κατατάσσεται και στους «πρωτάρηδες» καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην ίδια συνομοταξία συμπεριλαμβάνεται και ο Κλέβιν Χάνα ο οποίος εξαργύρωσε την περσινή εκπληκτική σεζόν στη Μούρθια. Ο Ντι Μποστ έχει ένσημα έξι αγώνων στη Euroleague (πέρυσι τελείωσε τη σεζόν στη Ζαλγκίρις) αλλά έμπειρο δεν τον λες.

Για πρώτη φορά θα παίξει στην Euroleague και ο Νάιτζερ Ουίλιαμς Γκος ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Παρτίζαν Βελιγραδίου. Ο Έντουιν Τζάκσον της Μπουντούτσνοστ επίσης δεν είναι πρωτάρης αλλά ο ρόλος που είχε στην Μπαρτσελόνα, κάθε άλλο παρά ήταν πρωταγωνιστικός. Στην ομάδα του Μαυροβουνίου θα έχει μεγαλύτερες ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, όταν ο Κλέμεν Πρέπελιτς της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε στην Euroleague ενδεχομένως να μην είχαν… φυτρώσει τρίχες στο πρόσωπό του. Πριν από έξι χρόνια στην εξαιρετική σεζόν που είχε κάνει η Ολίμπια Λουμπλιάνας, δημιούργημα τότε του Γιούρι Ζντοβτς. Ο Νέιτ Ουόλτερς είναι ο αντικαταστάτης του Κέβιν Πάνγκος στη Ζαλγκίρις και είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο χαρακτηριστικών είναι… ίσοι κι όμοιοι. Ο Ουόλτερς θα αγωνιστεί μόλις για δεύτερη φορά στην Euroleague με την ελπίδα ότι η παρουσία του θα είναι… πιο πετυχημένη από αυτή με τον Ερυθρό Αστέρα πριν από δύο χρόνια.

Οι «παλιοσειρές»

Υπάρχουν μπόλικοι από δαύτους με πρώτο και καλύτερο τον Ντάνιελ Χάκετ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα γίνει η 5η ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στην Euroleague έπειτα από τις Σιένα, Αρμάνι Μιλάνο, Ολυμπιακό και (πέρυσι) στην Μπάμπεργκ.

Ομοίως και ο Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος ήδη μετρά επτά σεζόν στην Euroleague ενώ ο Παναθηναϊκός θα γίνει η 5η ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στη διοργάνωση. Για τον Μάικ Τζέιμς, η Αρμάνι Μιλάνο θα είναι η 3η ομάδα μετά της Βιτόρια, Παναθηναϊκό. Όπως και για τον Πέτερι Κόπονεν. Μετά τις Κίμκι, Μπαρτσελόνα, θα προσπαθήσει να κουβαλήσει τον ρόλο του ηγέτη στην Μπάγερν Μονάχου στον 4ο διαδοχικό χρόνο του στην Euroleague. Έξι συνεχόμενες σεζόν μετρά και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Βιτόρια.

Κέβιν Πάνγκος και Σκότι Ουίλμπεκιν ζουν την ίδια φάση στην καριέρα τους. Ο πρώτος (έστω με καθυστέρηση ενός έτους) θα φορέσει τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ενώ ο δεύτερος αφού ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης του περσινού Eurocup ανέλαβε δύσκολη αποστολή καθώς του παραδόθηκε η μπακέτα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τις δικές του εξετάσεις δίνει και ο Ρέι ΜακΚάλουμ έπειτα από την περσινή σεζόν στην Ουνικάχα Μάλαγα, τώρα θα πρέπει να μπει στα… παπούτσια του Ουίλμπεκιν στην Νταρουσάφακα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.