Χάνγκα: «Μου ραγίζει την καρδιά να είμαι εκτός, έχουμε ταλέντο»

Χάνγκα: «Μου ραγίζει την καρδιά να είμαι εκτός, έχουμε ταλέντο»

Αντωνία Σπανού
Χάνγκα: «Μου ραγίζει την καρδιά να είμαι εκτός, έχουμε ταλέντο»
Ο Άνταμ Χάνγκα, που επιστρέφει από τον τραυματισμό του, μίλησε στην Euroleague για την αποθεραπεία του, τον Ναβάρο, αλλά και το μέλλον της Μπαρτσελόνα στην φετινή διοργάνωση.

Η Euroleague φιλοξενεί τον Άνταμ Χάνγκα ο οποίος έχει δουλέψει πολύ όλο το καλοκαίρι και αναμένει με ενθουσιασμό την επιστροφή του στα παρκέ. Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα μοιράστηκε όλες του τις σκέψεις πριν από την έναρξη μιας χρονιάς που αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο και την ομάδα του.

«Πρώτα απ' όλα, πρέπει να πω ότι δυστυχώς, αυτή που πέρασε ήταν μια διαφορετική προετοιμασία για εμένα. Ξεκινήσαμε αργότερα από τις περισσότερες ομάδες προετοιμασία, αλλά θα είναι μεγάλη για όλους, με πολλά παιχνίδια και ταξίδια. Νομίζω ότι η ομάδα μας προσπαθεί να βρει τον τρόπο να... γίνει ομάδα. Όλοι προσπαθούν να βρουν τους ρόλους τους. Έχουμε έξι νέους παίκτες που ψάχνουν τον ρόλο τους. Είμαστε στην μετάβαση του να γίνουμε καλή ομάδα, με καλή χημεία. Για εμένα ήταν διαφορετική προετοιμασία γιατί έκανα εγχείρηση τον Ιούνιο. Αρχικά, για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να ομολογήσω ότι μισώ να είμαι τραυματισμένος. Ξεκίνησε η προετοιμασία και πρέπει να είμαι μαζί με την ομάδα ξέροντας ότι δεν μπορώ να είμαι στο παρκέ μαζί τους. Μου ραγίζει την καρδιά και με πονάει. Έτσι και αλλιώς ήξερα ότι έπρεπε να το περάσω όλο αυτό και να είμαι έτοιμος σε έξι εβδομάδες».

Και συνέχισε:

«Κάπου διάβασα ότι θα είμαι έτοιμος στην προετοιμασία. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρέπει να δω πως θα πάει το γόνατο μου τον επόμενο καιρό και ιδανικά, θα ξεκινήσω να δουλεύω στο γυμναστήριο και το γήπεδο. Δεν υπάρχει βιασύνη. Όταν επιστρέψω θέλω να είμαι 100% υγιής και να βοηθήσω την ομάδα. Οπότε θα επιστρέψω μόνο όταν είμαι έτοιμος».

Ο Χάνγκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο:

«Τι να πω; Είναι θρύλος και προσωπικά πιστεύω ότι κάθε παίκτης πρέπει να τον ευχαριστεί. Για μένα το να υπογράψω στην Μπαρτσελόνα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έκανε απίστευτα πράγματα στην καριέρα του. Του εύχομαι τα καλύτερα για την μετά μπάσκετ ζωή του. Ο Ναβάρο πάντα βρίσκει τον δρόμο του μέσα και εκτός παρκέ και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Κλείνοντας, αφού αναφέρθηκε στον νέο αρχηγό της ομάδας που θα είναι ο Τόμιτς, ο Χάνγκα σχολίασε για τους φετινούς στόχους της Μπαρτσελόνα.

«Έχουμε ταλέντο και δυνατότητες, αλλά αυτό είναι μπάσκετ και κάθε ομάδα στην Ευρώπη προετοιμάζεται για να έχει μια καλή σεζόν, την καλύτερη που γίνεται. Νομίζω ότι η ομάδα μας δουλεύει σκληρά για να φτάσει εκεί. Αν δουλέψουμε πιο σκληρά από τον καθένα, τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.