Εννιά free agents που πέρυσι είχαν ρόλο στην Euroleague (vids)

Εννιά free agents που πέρυσι είχαν ρόλο στην Euroleague (vids)
Η Euroleague Greece βρήκε εννιά παίκτες που πέρυσι είχαν ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση και παραμένουν ακόμη χωρίς ομάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Euroleague έχει ξεκινήσει και όλες οι ομάδες προετοιμάζονται με δυνατές προπονήσεις.

Οι 16 προπονητές έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους και μέσω της δουλειάς που γίνεται αυτή την περίοδο στην προετοιμασία βλέπουν αν υπάρχουν αδύναμα σημεία.

Η Euroleague Greece με τον Αύγουστο να είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει, βρήκε 9 περιπτώσεις παικτών που είναι free agent και πέρυσι είχαν παρουσία στις ομάδες του κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

ΚΕΪ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Ο Αμερικανός μετά από δύο σεζόν με τον Παναθηναϊκό δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «πράσινους» και ακόμη βρίσκεται στο ψάξιμο.

Ο Ρίβερς είναι ένας καταπληκτικός σουτέρ και παίκτης με μεγάλη εμπειρία στην Euroleague, ωστόσο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε πέρυσι στον ώμο του δεν του επέτρεψε να είναι όσο παραγωγικός περίμενε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Πέρυσι τελείωσε με 8.5 πόντους (35.8% τρ.) και 2.7 ριμπάουντ.

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Πρόπερσι με τον Ολυμπιακό έδειξε καλά στοιχεία, αλλά έμεινε μόλις μία σεζόν. Πέρυσι με τη Βαλένθια ξεκίνησε καλά, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκε στη μετριότητα της ομάδας.

Ο Έρικ Γκριν θα περίμενε κανείς να βρει κάποιο συμβόλαιο, αλλά το καλοκαίρι φεύγει και παραμένει στη λίστα των ελεύθερων παικτών.

Πέρυσι ολοκλήρωσε τη χρονιά με 14.4 πόντους (41.7% τρ.), 1.7 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ.

ΝΤΕΡΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝ

Ο Αμερικανός φόργουορντ μετά από μία τριετία στην Αναντολού Εφές αποδεσμεύτηκε και ψάχνει ακόμη να βρει την επόμενη ομάδα που θα αγωνιστεί.

Ο Ντέρικ Μπράουν μπορεί να μην έκανε σπουδαία χρονιά πέρυσι, αλλά σε γενικές γραμμές η καριέρα του είναι πολύ καλή φτιάχνοντας πολύ καλό όνομα στην αγορά.

Στα 31 του χρόνια πάντως ακόμη δεν έχει πρόταση στα χέρια του και περιμένει στο... ακουστικό του.

Πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 7.2 πόντους (37.9% τρ.), 2.3 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ.

ΣΟΝΙ ΟΥΙΜΣ

Ο Αμερικανός φόργουορντ πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στην Κίνα και την ολοκλήρωσε στην Τουρκία για χάρη της Εφές. Σπουδαίος φόργουορντ με εξαιρετικά ατομικά προσόντα, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως δεν έχει στεριώσει σε ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Πολύ θα ήθελε να επαναλάβει τη διαδρομή προς την Κίνα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπογράψει κάπου.

Πέρυσι στα ματς που αγωνίστηκε με την Εφές στην Euroleague είχε 15.5 πόντους και 3.5 ριμπάουντ.

ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Ένα καλοκαίρι πριν, πήγε στον Ολυμπιακό με σπουδαίες συστατικές επιστολές όμως δεν κατάφερε να το δείξει. Ο Χόλις Τόμπσον πήρε ευκαιρίες με τις περισσότερες των οποίων να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Ο Αμερικανός ο οποίος είχε στο μυαλό του πιθανή επιστροφή στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να βρει συμβόλαιο ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη και παραμένει free agent.

Πέρυσι με τα ερυθρόλευκα σε 28 αγώνες είχε 5.6 πόντους (26.5% τρ.) και 2.7 ριμπάουντ.

ΕΡΙΚ ΜΑΚΚΟΛΟΥΜ

Ο Αμερικανός παρασύρθηκε από την περσινή μετριότητα της Αναντολού Εφές και φέτος ακόμη βρίσκεται στα αζήτηττα. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ μέχρι και τη σεζόν 2016-17 φημιζόταν για την ικανότητα του στο σκοράρισμα ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κυνήγησε την περίπτωσή του για να τον πάρει στον Ολυμπιακό.

Παραμένει free agent αν και πέρυσι είχε 14.6 πόντους (40% τρ.), 2.4 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, αλλά και 2 λάθη σε κάθε παιχνίδι.

ΡΑΚΙΜ ΣΑΝΤΕΡΣ

Όσα έκανε στο παρκέ πριν 2 χρόνια με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο τον έκαναν περιζήτητο στις ομάδες της Euroleague και τελικά επέλεξε την Μπαρτσελόνα. Παρά την μέτρια σεζόν του Άνταμ Χάνγκα και το χώρο δράσης που βρήκε, δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει κι έτσι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του.

Καλός αμυντικός, δυναμικός στο low post με ικανοποιητικό στατικό σουτ. Δημιουργεί απορία το γεγονός πως ακόμη δεν έχει βρει ομάδα.

Πέρυσι ολοκλήρωσε με 8.9 πόντους και 3.1 ριμπάουντ.

ΑΡΤΣΙΟΜ ΠΑΡΑΚΧΟΥΣΚΙ

Η απόδοσή του με τη Νίζνι και την Ούνικς τον έκαναν διακαή πόθο πολλών ομάδων, αλλά ο Λευκορώσος φρόντισε να μην τους δικαιώσει.

Ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι δε μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τον Νέβεν Σπάχια ο οποίος του έδωσε θέση βασικού στα 26 από τα 30 ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο θηριώδης σέντερ ολοκλήρωσε με 7.6 πόντους ((63.1% διπ.) και 3.9 ριμπάουντ, ωστόσο η γενικότερη εικόνα του δεν ήταν η αναμενόμενη.

ΛΙΟ ΒΕΣΤΕΡΜΑΝ

Η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν εκτός αποστολής λόγω ενός τραυματισμού. Ο Δημήτρης Ιτούδης τον αποδέσμευσε και πλέον ο 26άχρονος γκαρντ ψάχνει την επόμενη «στέγη» του.

Η Ζαλγκίρις εξέφρασε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι ένα ενδιαφέρον, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε κάποια συμφωνία μέχρι τώρα.

Ο Λίο Βέστερμαν πέρυσι σε 17 αγώνες και 13' συμμετοχής είχε 4.6 πόντους και 1.9 ασίστ.