Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε...

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε...

Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε...
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την ανυπομονησία να ξεκινήσει η σεζόν και να πάρει απάντηση σε βασικά ερωτήματα. Νέο poll για την «πρωταθλήτρια των μεταγραφών».

Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που διαθέτουν λογική, έχουν συνδυάσει τον Αύγουστο με μπάνια, διακοπές κλπ.

Δεν τους κατηγορώ και τους καταλαβαίνω απόλυτα απλά για μένα μπαίνει στο μυαλό η επόμενη σεζόν. Ειδικά τώρα που υπάρχει και νέος προπονητής, ίσως αισθάνομαι ακόμη περισσότερο την προσμονή να ξεκινήσουν τα παιχνίδια.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα παρουσιάσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα πετύχει ή όχι. Δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή όχι.

Ξέρω σίγουρα πως θα είναι διαφορετικό.

Πολύ θα ήθελα λοιπόν να ξεκινούσε αύριο κιόλας η σεζόν και να είχαμε εικόνα της ομάδας. Πιστεύω πως θα χρειαστεί να περάσουν 1-2 μήνες για να καταλάβουμε τι βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό. Γύρω στον Δεκέμβριο θα έχουμε μία σαφή εικόνα της νέας φιλοσοφίας του Ολυμπιακού.

Και φυσικά εκείνη την περίοδο θα βρουν απαντήσεις αρκετά ερωτήματα που υπάρχουν στο μυαλό μου.

1. Πώς θα κατανεμηθούν οι ρόλοι από τον νέο προπονητή και κατά πόσο θα είναι διαφοροποιημένοι σε σχέση με πέρυσι;

2. Ποιος θα είναι ο ρόλοw του Βασίλη Σπανούλη; Θα παίζει λιγότερο και θα είναι αποδοτικότερος λόγω της βοήθειας που θα παίρνει από τους συμπαίκτες του η οποία τόσο έλειψε πέρυσι (να θυμίσω πως για ένα δίμηνο έπαιζε απελπιστικά μόνος του) ή θα βαράει... 30άλεπτα;

3. Πως θα αντιδράσει ο κόσμος στην πρώτη ήττα που θα έρθει; Μπορεί για παράδειγμα πρώτη αγωνιστική στη Μόσχα να χάσει η ομάδα με 15 πόντους (μπορεί λέμε), ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου;

Εδώ να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ τη γκρίνια η οποία υπάρχει 365 μέρες το χρόνο σε θέματα τα οποία ανακαλύπτουν κάποιοι ακόμη και μετά από νίκες. Αναφέρομαι για το αν θα αρχίσει η μουρμούρα για αυτό που θα παρουσιάζει ενδεχομένως η ομάδα.

4. Το νέο πρόσωπο στον πάγκο κουβαλάει μαζί του θετική αύρα κι έχει κάνει μεγάλο γκελ στους οπαδούς. Θα έχει περίοδο χάριτος ή κι αυτόν θα τον βγάλουν άχρηστο από τον Νοέμβριο;

5. Για την απορία περί άμυνας που θα δούμε, είχα αναφερθεί παλιότερα.

Είχα γράψει πριν λίγο καιρό για να σας θυμίσω: Αυτό που δε θυμάμαι καθόλου και ανυπομονώ να δω, είναι τι είδους άμυνα θα παίξει σε καταστάσεις pick 'n' roll.

To «hedge out» μοιάζει απαγορευτικό εκτός αν βρίσκεται στο παρκέ ο ΛιΝτέι (λογικά λόγω χαμηλού κέντρου βάρους θα μπορεί να το κάνει καλά).

Θα παίξει άραγε με αλλαγές όπως πέρυσι; Ο ΛιΝτέι μπορεί, ο Μιλουτίνοφ με εξαίρεση το τελευταίο δίμηνο έδειξε ότι μπορεί. Το τελευταίο δίμηνο δεν μπορούσε.

Αν η επίθεση σημαδέψει τα «τεσσάρια» στο σκριν και όχι τα σέντερ, δεν μπορεί να παίξει αλλαγή αφού Πρίντεζης, Αγραβάνης και Βεζένκοβ δεν μπορούν να μαρκάρουν γκαρντ μακριά από το καλάθι.

Ενδεχομένως να δούμε αντιμετώπιση «δύο εναντίον δύο». Ποιος ξέρει...

6. Πόσο θα στηρίξει ο Μπλατ τους παίκτες που βρήκε στην ομάδα σε σχέση με αυτούς που έφερε. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ.

(Παράδειγμα τονίζω). Ο Μάντζαρης θα έχει την ίδια αντιμετώπιση σε σχέση πάντα με την απόδοσή του με τον Ουίλιαμς Γκος; Ο Παπανικολάου με τον Τίμα θα έχουν τα ίδια όρια... λάθους πριν γίνουν αλλαγή; Ο Βεζένκοβ με τον Αγραβάνη για τις αμυντικές τους αδυναμίες;

Για αυτά και για άλλα τόσα ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Δώστε μου λίγο δίκιο λοιπόν...

ΟΥΛΛΙΑΜΣ ΓΚΟΣ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Αμερικανός γκαρντ στο pool που εγκαινιάσαμε την περασμένη φορά, βγήκε με «αυτοδυναμία» ως ο παίκτης που θα αποτελέσει το αγωνιστικό βαρόμετρο του Ολυμπιακού.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος πήρε 56% και ακολούθησαν ΛιΝτέι, Τίμα, Βεζένκοβ και Τουπάν.

ΥΓ: Όσα ξέρει (καταλαβαίνει) ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...

ΥΓ2: Το μπάσκετ δεν είναι τένις, είναι ομαδικό άθλημα. Καλοί παίκτες οι Ρογκαβόπουλοι, οι Αρσενόπουλοι, οι Μωραϊτηδες κι οι Καλαϊτζάκηδες, αλλά η Νέων τερμάτισε 13η κι η Εφήβων 14η σε σύνολο 16 ομάδων. Δηλαδή αν έπαιρναν κανά μετάλλιο, τι θα γράφαμε;

ΥΓ3: Πάμε στο επόμενο poll. Ποια ομάδα πιστεύετε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της μεταγραφικής περιόδου (με τα μέχρι τώρα δεδομένα); Θέλω να ψηφίσετε με το μυαλό στη χρησιμότητα των παικτών που πήρε και όχι λόγω... ονομάτων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.