«Με τον Σπανούλη δίπλα του, ο Τίμα θα είναι καλύτερος»

«Με τον Σπανούλη δίπλα του, ο Τίμα θα είναι καλύτερος»
Ο Νάτσο Μεντάζα του «Radio Vitoria» αναλύει στο gazzetta.gr τον Γιάνις Τίμα του Ολυμπιακού.

Ο Νάτσο Μεντάζα από το «Radio Vitoria» αναλύει στο gazzetta.gr τον Γιάνις Τίμα. Ο Βάσκος ρεπόρτερ της Μπασκόνια παρακολούθησε από κοντά την περσινή σεζόν του Λετονού στην ομάδα της Βιτώρια και σχολιάζει όσα πιστεύει πως θα προσφέρει στον Ολυμπιακό.

«Δε μπορούμε να κρίνουμε την περασμένη σεζόν του Τίμα στην Μπασκόνια. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν καλή ή κακή. Όταν ήρθε υπήρχαν πολλές απαιτήσεις και περίμεναν πως θα είναι ο βασικός φόργουορντ της ομάδας. Είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, περισσότερο έπαιζε μόνο ο Σενγκέλια χωρίς να καταφέρει να υπάρξει κομβικός σε κάποια ματς.

Στην ομαδική προσπάθεια δεν υστερούσε καθόλου, έβγαζε ενέργεια και αυτό ήταν το μεγάλο του πλεονέκτημα όταν έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνεθ και για αυτό έπαιζε 23 λεπτά.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως δεν έπαιρνε πολλές προσπάθειες. Για να καταλάβετε ο Ιλιμάνε Ντιοπ είχε περισσότερες κατοχές ανά λεπτό. Μερικέ φορές λειτουργούσε σαν φάντασμα στην επίθεση της Μπασκόνια. Ειδικά στα playoffs η ομάδα ήθελε κάτι περισσότερο από αυτόν το οποίο δεν της το έδωσε. Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Τίμα, αλλά κι άλοι βασικοί παίκτες που δεν ανταποκρίθηκαν.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε η ομάδα να τον παραχωρήσει αφού έπαιρνε 1.000.000 ευρώ.

Στον Ολυμπιακό θα τα πάει καλύτερα και πιστεύω πως θα αποδώσει πολύ καλύτερα. Ουσιαστικά... πλήρωσε την πρώτη του σεζόν στην Euroleague αφού πριν αγωνιζόταν στο Eurocup. Είναι καλή μεταγραφή και πιστεύω θα βοηθήσει με ποικίλους τρόπους τον Ολυμπιακό μιας και θα έχει συμπαίκτες που θα μπορούν να δημιουργήσουν για αυτόν ελεύθερα σουτ. Είναι σπουδαίος σουτέρ, μπορεί να παίξει στο low post αλλά πρέπει να αναμιχθεί στο παιχνίδι της ομάδας. Στην Βιτώρια ήταν μονοδιάστατος, αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτός. Δεν του ταίριαζε η ομάδα.

Με τον Σπανούλη δίπλα του και με την πίεση να μην είναι πάνω του, θα βοηθήσει. Είναι άριστος χαρακτήρας και σπουδαίος συμπαίκτης. Ακόμη κι όταν ξεσπούσε κάποιος καυγάς ήταν ο πρώτος που έμπαινε να προστατέψει τον συμπαίκτη του. Πραγματικός πολεμιστής».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.